Thursday, January 13, 2011

Siapa Taknak Masuk Magazine dan Dapat Payment, Rugilaa.


Hye, salam semua pembaca, hari ini aku mahu berkongsi satu benda dengan kamu semua. Bulan lepas, aku telah diemail oleh seseorang yang bernama Encik Sahar. Katanya berminat dengan gambar yang aku ambil di Pulau Tioman. Dan beliau bertanyakan kalau aku berminat nak tulis artikel pasal Tioman. Sebab pihak beliau dalam proses menerbitkan satu majalah berbentuk travel Malaysia. Aku telah pun menghantar artikel aku. Cuma first edition tu lambat sikit keluar. Dalam bulan March katanya. Majalah tu bertajuk "MY Cuti-cuti".

Masa mula-mula dapat jemputan tu, aku excited lah kan, sebab ada juga orang yang appreciate gambar-gambar yang aku ambil. heheheehe.. So aku tak tanya lah pasal payment ke apa, ingatkan untuk suka-suka aje. Lepas tu En.Sahar suruh cari ada sesiapa berminat tak untuk menulis bagi edisi Adventure. Edisi ni macam, kena cerita lah pengalaman macam meredah hutan ke, paragliding ke, hiking kat gunung ke. In Malaysia la tapi. 


Dan Encik Sahar kata, artikel yang berjaya dipublish dalam magazine tu akan dibayar RM200-RM500. Depends on article. Since magazine tu belum keluar so aku tak dapat la lagi payment itu.hihihi. Cuma nak share dengan korang la. Kalau berminat why not. Mana tahu muka korang masuk majalah ke. Tak semestinya jadi model baru boleh keluar majalah maahh. Best juga dapat share cerita kita kat orang.

Sesiapa yang berminat dan mahu bertanya lebih lanjut bolehlah email Encik Sahar di :
sahar@zmgmediaads.com
(jangan lupa mention nama Sophie.hihihihi..)


Ikut pengalaman aku tulis article untuk En.Sahar ni, dia suruh buat dalam 2 page je (pakai Microsoft Words). Gambar hantar asing-asing.


Ni  antara gambar-gambar yang aku ambil masa ke Pulau Tioman bulan Julai lepas.Mungkin gambar ni lah kot yang menarik minat Encik Sahar. Kalau nak baca serba sikit pengalaman aku bolehlah baca entri  Pengalaman Ke Pulau Tioman Yang Sangat Bermakna.



15 comments:

  1. waa..pic chantek~

    tak pandai nk mengarang bagai neh..hehe~~

    ReplyDelete
  2. gambar2 yg sophie shoot tu lawa2... patut la en Sahar berminat... huhu... tak penah pegi tioman lg...>.<

    ReplyDelete
  3. waduh...ne buat terasa nak g pulau tioman lagik neh..ehheh

    ReplyDelete
  4. pemandangan indah ciptaan Allah....

    ReplyDelete
  5. waa....bestnya..rezeki terpijak..

    ReplyDelete
  6. boleh buat duit erk klu artikel di publish??
    menarik2...
    hehehehehe..

    ReplyDelete
  7. oh tioman~ML pun suke tioman!suke sgt =D

    ReplyDelete
  8. wah.. bestnye..terasa nak cube...sebab wani ade pnah gi yg advntre,,hihii ..

    ReplyDelete
  9. ouhhh, pemes, kak sophie masuk majalahh ahh nnt;) tahniah tahniah.. hehe,,,
    tiomann mmg bestt!!!

    ReplyDelete
  10. sophie... serius pic2 u mmg cantik sgt.. no wonder la knp dia plih u... u mmg pndai cari angle yg cntik utk amik gmbar... cayalah! ;)

    ReplyDelete
  11. hi sis..slmt pagi~
    wah..masyukkk :)

    jemput dtg blog saya..lil bit bout u =)

    ReplyDelete
  12. tioman..
    memang teringin gila nak pergi sana
    Insha-Allah satu ari nanti^^

    Tahniah dapat tulis artikel untuk majalah :)

    ReplyDelete
  13. kay yea: thanks.ala.cuba aje.nanti akan ada editor.

    nieza : thanks. eh pegila,best taw.

    ila: pegilaa..best kan.

    yenstory: yup. Alhamdulillah..

    O'gosh: hehe..Alhamdulillah..

    Shah: a ah..sbb tu rugi kalau x mencuba

    ML: hehe..kan..

    syazwani: ahaaaa..kalau mcm tu cubalaa..tk rugi.

    fifiey: alaaa,gambar akak ada satu je sebenarnya.

    alexa: yup.tp dulu lagiii cantik.

    yanie: thanks =)

    eyqasara: hohoh..thanks. masih belajar2 amek gambar..

    sophie: thanks yer cik nama sama.

    jejentik: thanks.. ha, pegilaa..best taw.

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...