Contact


My email: sophiealyahya@gmail.com


10 comments:

  1. Assalamualaikum, maaf mengganggu. saya nk tanya dlm course arkitek ada x silibus atau tajuk Building information management. TERIMA KASIH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Lain uni mungkin lain sikit silibus atau subjek dia. Tapi waktu saya belajar takde silibus tu. Sekian.

      Delete
  2. assalamualaikum akak sophie..sy syiera.. akak sy baru2 ni ada dapat tawaran smbung belajar dekat poli ipoh.. dip seni bina..yeah dlu sy mohon untuk bidng ni sbb sy mint n sy ingt bidang ni more kpada drawing.. but once sy baca blog akak sy dah faham apkah itu architecture.. tapi minat sy still x pdm sbb bidng ni agak mncabar.. tapi dalam happy2 sy.. sy tkot sbb ramai kwn2 sy quit tngh jln even dorng genius alasan (stress,x larat dn etc) sy jdy tkot... i need ur advice.. sbb bln 12 ni bru start sem 1 sy.. sy prlukn kata2 smngat dari akak.. mcm mne nak handle.. mcm mne nak sadokn hati hahaha ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.. tapi apa2 pon sy suke sngt2 blog akak.. sbb bnyk bgitau ap yg sy x tahu dn ajar sy bnyk prkara ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  3. Hye... Tadi sy ade terbaca pasal akk kje kt burger king... Sampai sekarang suspiciousbape Perkerja tu buang ngn minyak yg buat goreng tu... Boleh akk bagitau..???

    ReplyDelete
  4. hi kak sophie , saya nak sedikit kata2 positif dari akak sebab baru2 ni saya telah menarik diri dri uitm atas sebab saya tak minat kos yg sy dpt tu๐Ÿ˜ญ. masa upu saya terlepas iv untuk kos senibina uitm ni then dptla dip sc. sy mmng bercita2 nak jadi arkitek dri dulu lg dan mmng jiwa sy ada dekat laluan ni. org selalu buat semangat saya jatuh dgn ckp saya takkan lepas utk archi ni ๐Ÿ˜ญ. tolong doakan saya dpt kos ni untuk upu 2019...

    ReplyDelete
  5. Hey,came across to your blog like 5 years ago? That was when i accepted in course Dip Landscape Architecture.Now its been a while and I just wonder what happen to one of the person that influence me made my choose that time and its nice to see you still active in your blog and in your career so thanks for the sharing in your life and study and its just nice to see "senior" in the same field surviving the study phase and having a good time in her life.I am currently in final year of degree in Landscape Architecture and cant wait to practice in industry.Wish me luck and strong thank you.May you have nice day ahead.

    ReplyDelete
  6. Hi, can I know how do you prepare your SPM result to send to oversea?
    Did you photostat it or did you send the real official result to them?
    And did you translate it?

    ReplyDelete
  7. akak,ape beza bidang enginering ngan architecture??
    sbb saya x tau nk pilih mane satu..

    ReplyDelete
  8. Hi Kak, Apa nma company construction. We are planning to renovate rumah.

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum kak. Saya ni ada bercadang nak buat freelance melukis pelan rumah & interior design. Saya pun ada lah create page di fb maklumlah nak hide daripada bos kan bila kita buat kerja luar ni hehe. Saya nak tanya kalau macam nak buat freelance tu kita kena daftar juga ke dengan SSM? Terima kasih ya kak.

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...