Thursday, November 2, 2023

Pengubahsuaian Dalaman Rumah Jenis Teres di Rawang (Fluted Wall)

Untuk rumah ini, pengubahsuaian dalaman rumah yang terlibat ialah di kawasan ruang tamu dan beberapa item lain seperti pemasangan lampu dan kipas di seluruh rumah. 

Untuk ruang ini, kami telah memasang siling plaster, pendawaian elektrik untuk aircond dan pemasangan kabinet untuk TV, kabinet kasut dan kabinet buku.

Sekitar 2,3 tahun ini agak terkenal ya penggunaan fluted panel wall. Untuk pengetahuan, fluted panel banyak yang dibuat daripada Wood Plastic Composite (WPC). Kelebihannya ialah, ia tahan air dan tahan dari serangan anai-anai. 

Konsep yang dimahukan klien diinspirasi daripada konsep Muji dan moden.

 Selain menggunakan fluted wall dari WPC, kami juga menggunakan kayu dari kayu solid nyatuh untuk sebahagian daripada kabinet buku tersebut. Untuk sebarang pertanyaan berkenaan pengubahsuaian rumah dan konsultansi hiasan dalaman boleh hubungi saya di : 

www.wasap.my/601111892504

No comments:

Post a Comment

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...