Wednesday, May 27, 2020

Rumah Comel Untuk Homestay?

Assalamualaikum.

Harini saya nak kongsi satu projek rumah mini yang terletak di Beranang. Rumah ni dibina sebagai persinggahan sementara saja untuk tuan rumah. Luas tanah kepunyaan tuan rumah agak besar. Sekitar setengah ekar, dengan kawasan tanah yang besar dijadikan kebun.

Rumah ni sangat comel saiznya. Ruang yang ada ialah ruang tamu, dapur dan tandas sahaja.





Entrance

Pandangan hadapan rumah comel.

Ruang tamu


Dapur yang disediakan table top konkrit. Di atas tingkap tu nanti boleh dipasang kabinet dinding. 




Tandas.

Rumah comel ini dibina hanya dalam masa 3 minggu. Sesuai juga jika mahu jadikan homestay.


P/S- Berminat nak buat rumah di atas tanah sendiri ? Mahu servis buat pelan ikut kemahuan sendiri? Boleh hubungi kami di  :-


6 comments:

  1. Klo mcm ni anggaran kos berapa

    ReplyDelete
  2. comelnyaaaa! Nak dapur ada tingkap hitam kecik tuuuu juga nanti masak tak berbau

    ReplyDelete
  3. SELAMAT HARI RAYA!!! Best entry ini :) done follow, follow me back.. thanks
    http://acuyuhan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. kena tido diruang tamu la nampaknya.

    ReplyDelete
  5. Brp keluasan dan harga rumah ni sis?

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...