Tuesday, February 9, 2021

Pemasangan Kerja Kayu (Almari) Dari Kayu Nyatuh

Dah masuk tahun baru tapi baru sempat post tentang projek ini di Teluk Panglima Garang yang telah siap pada Disember 2020. Ada 3 bilik yang memerlukan almari kustom dari material nyatuh. Sangat sesuai bagi mereka yang mahukan konsep Inggeris dalam ruang bilik mereka. Warna putih pula memberi efek lapang dan luas pada bilik yang sedia ada.


  
 

Untung anak sulung klien yang merupakan calon SPM, ada ruang belajar yang selesa, TV ini pula berhadapan dengan kamar katil beliau. Jadi tak perlu ada dua ruang yang berbeza, dah boleh jimat ruang. 


 

Ini ruang sudut kerusi atau orang putih kata 'nook bench'. Ruang yang sangat santai boleh sambil duduk-duduk, sambil membaca buku ke, layan makan chocojar ke. 

 
Bilik kedua untuk anak tuan rumah yang lain. Bilik ketiga ialah bilik tuan rumah. Apa yang membezakan wardrobe bilik ini dengan bilik yang lain ialah bilik ini menggunakan pemegang pintu kabinet bewarna emas (gold). Selain itu, susun atur wardrobe ini diambil kira bersama dengan kedudukan katil saiz Queen.

Ha, macam mana, suka tak material nyatuh ni?
Ada rasa macam feeling English style tak?P/S-Berminat nak buat kitchen cabinet? Berminat nak buat pengubahsuaian rumah? Berminat nak buat rumah di atas tanah sendiri ? Mahu servis buat pelan ikut kemahuan sendiri? Boleh hubungi kami di  :- 

www.wasap.my/601111892504


2 comments:

  1. Cantik, utk bilik kedua tu harga lingkungan berapa ye?

    ReplyDelete
  2. Hey there ! I srsly nak tahu psl birmingham pls pls pls reply me

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...