Saturday, January 22, 2011

Pergh! Emosi Tiba-tiba Nak Main Layang-layang macam JULIET.

Nak tahu satu rahsia tak? Lepas ni takkan jadi rahsia dah.
Aku tak pernah main layang-layang. Sejak kecil sampailah sekarang.
Setakat tengok orang main pernah lah.
Padahal hati teringin sangat-sangat.
Tapi tak tahu nak main macam mana. =( nak lah orang ajarkan.
Nak lah juga berangan main layang-layang kat tepi pantai ditiup angin sepoi-sepoi bahasa.

Aku teringat masa aku jadi student. Masa tu junior handle Archikite.
Pertandingan main layang-layang la di tepi sawah. Tapi kena buat sendiri.
Ada dua kategori, satu layang-layang 2D. satu layang-layang 3D.
Yang 2D macam biasa sangat kot.yang selalu orang jual. Yang 3d batch aku menang. =) =) =)
Sebab walaupun 3d tapi beliau boleh dinaikkan.
Nama layang-layang 3d batch aku ialah JULIET. Sebab budak laki yang buat so nama layang-layang mestilah nama perempuan. (huh perlukah layang-layang ada jantina?)

Mungkin bila aku ada layang-layang sendiri aku nak namakan beliau Dr. Rozmey.
Mungkin juga Alfonso de'Alburquque (aku dah lupa nak eja nama dia.hahaha.)



 *picture credit to Khairuddin Sabri. My studio-mate*

So gambar di atas ni ialah JULIET 2. Sekarang ni budak-budak laki kelas aku rajin main layang-layang buatan mereka ni di Seksyen 7 Shah Alam.(tapi tak sure area mana,mungkin tasik baru) Kalau ada sesiapa yang nampak tu ha dia dah la si JULIET. Jangan korang terjerit-jerit JULIET! JULIET! bila nampak si JULIET ni eh.

Btw, ada budak-budak lain juga yang berminat dengan layang-layang ni. Lalu kawan-kawan aku jual dengan harga RM50. Takpe, boleh buat lagi. Amacam? Menarik tak JULIET ni? Sebenarnya aku nak join diorang main. Tapi tunggu dulu lah bila aku free petang-petang. Haha..

23 comments:

  1. heh..ckp pasal layang2 tpt best main ialah kat taman Metropolitan kat kepong..situ angin kuat..mmg bestla klu dapat main..ajaklah cik abe main sama..^_^

    http://airaniezlife.blogspot.com/2010/12/janji-temu.html

    ReplyDelete
  2. wahhh.. cam best jek... nk join gak main layang2 juliet nih... huhu.. tp ntah bile free nye...>_<

    ReplyDelete
  3. kat shah alam ade port men layang-layang ke?hee~

    ReplyDelete
  4. Kak zefa pun tak pernah main layang2.. tengok anak2 main adele.. ada juga ptg2 jln2 kat tasik seky 7 tu.. belum tertengok lg si juliet ni.. :-)

    ReplyDelete
  5. JULIET!!!
    waaaa..unik namanya..

    cool gila layang-layang cmtu...

    ReplyDelete
  6. perghhhh..layang2 3d??hebat!!

    btw, jom maen LAYANG-LAYANG ngan aku nak??

    ReplyDelete
  7. selalu plan nak gi main kat kepong dekat dengan FRIM tu tapi sampai skang tak terlaksana ..penah main layang layang kat teluk chempedak..best sebab angin tu cukup kuat kot..macam bangga pon ade sebab layang layang berjaya diterbangkan padahal semua macam tu ^___^

    ReplyDelete
  8. hey, macma mana layang2 ni terbang? hamek la gambo snap kat sini..serius tak pernah tau ada layang2 bentuk piramid... agak iluminati..haha

    ReplyDelete
  9. dah lama sgt2 la x main layang2 ni..ms skolah2 dulu salu gak..x reti dh nk wat cane..

    ReplyDelete
  10. wau dengan layang2 sama ke??
    ke lain2??
    akak tak pandai main layang2 ni,...
    buat lagi la tak reti..
    tengok orang main akak reti la..
    heheh

    ReplyDelete
  11. Waaa...cantik nye layang2 tu. Tapi, camne dia terbang ek? Saya memang tak reti laa part nak menaikkan layang2 3D camtu hehe..

    ReplyDelete
  12. as salam..
    layang-layang?
    teringat kat taman metropolitan kepong nun..tapi..angin nya tak kuat macam kat kampung saya.
    ha..tengah cuti ni.boleh main layang-layang sampai melayang dengan layang-layang.jadi orang layang-layang.
    nasib baik singgah blog sophie ni.
    ada juga idea-idea menarik nak dibuat di kampung. sementara bercuti ni..al maklum la..kampung saya atas gunung.angin kuat.hohoho

    ReplyDelete
  13. lyg2 3d?
    ouh, first time dgr n tgok.
    tp comel lah juliet tuh.
    mesti kretif betol org yg menciptanye.

    ReplyDelete
  14. penah buat ni..utk assignment 1st utk 1st sem...kene wt 3d punye..gile time tu kanak2 lagi otak aku..buat2 asik x naik..ahhahah

    layang2 saapa naik dpt full mark..hah..siot je

    ReplyDelete
  15. cmne juliet tu terbang ? pelik bebeno fad nengok layang2 tu !

    ReplyDelete
  16. airaniez wirdani: owh yeke? rasa macam pernah lalu aje.. hehehe..ajak cik abe?hehehe..

    nieza micha: hehehe...takpe,berangan ajela.

    kay yea: ade je.leh main kat mana2 yg lapang.

    imran nyambek: hohoh..

    zefa: seksyen 7 tu pun besar. sy pun tak tahu kat mana diorg main.

    anisa: heheh.. cool kan.bebudak laki la..gatai..

    cimot: =)

    cik sepet: huwaaa..jelesnyaaa..mmg teringin pn nak main kt tempat yg angin dia kuat.

    Mr.Swift: huhuh..xkan xleh kot..

    ReplyDelete
  17. The sharkox: terbangkan aje macam biasa..mmg boleh terbang pun..insyaAllah kalau ada gambar layang2 ni terbang sy letak kt blog. iluminati? wahahahaa...

    dLa: huhu..yeke, at least merasa gak.

    diana: sama tapi lain jenis la. sama lah, tahu tgk org lain main aje..

    anies: yekeee..alaaa.ni yg nak main cepat2 nie.

    faizal n fashitah: hurmm..terbangkan mcam biasa aje sy tgk diorg main..

    ...: wsalam.kampung atas gunung apa tuh?haaa..naseb kan singgah blog sy..

    couleur de chique: whoaaaa..budak arts mmg banyak kerja2 3d diorg kene buat kan.. tp best gak..

    pengemis dunia: hahahaha..terbang aje macam biasa..

    pinqib: buleyhhh.. =)

    ReplyDelete
  18. salam akak sophie,
    saya nak ajak akak join event kami di uia ni.akak bole tengok kat link blog ni.
    :)

    ajaklah lagi ramai ramai kawan akak eh, kami tengah mencari peserta

    http://kefarteenan.blogspot.com/2011/02/jom-main-layang-layang.html

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...