Saturday, January 8, 2011

Biadap!

Al kisah ada satu masa aku di shopping complex ada satu couple ni jalan berdua.
Err, yang lelaki ada lah gaya macam Mat Rempit (sorrylah kalau ada mat rempit yang terasa.iskkk!!)

Yang perempuan syok betul dipeluk teman lelaki beliau. Dahla bertudung. Malu I.
Pasangan tu jalan berhadapan aku. Yer, kami bakal bertembung dan terselisih.

Yang tak syioknya si Pakwe angkat tangan kanan letak kat telinga then buat simbol nak mintak num telephone aku sambil  sengih sangat geli-geli.
Ala, simbol genggam tangan jari kelingking dan ibu jari keluar tuuu..
Yer, dia buat dengan tangan kanan sambil tangan  kiri pegang pinggang awek.
Hampesss punya pakwe.Makwe kat sebelah kot.

Aku semakin hampir. Ku hadiahkan senyuman manis kelat kat lelaki tu.
Aku angkat tangan kanan di telinga. Aku genggam macam penumbuk.
Dan naikkan jari tengah.

Kami selisih akhirnya.
"BIADAP!!" aku jerit kecil dan jeling tajam bila lalu sebelah dia.

Aku berlalu pergi. Aku harap aku tak jumpa orang macam ni lagi. Oh mak aku mesti marah kalau tahu aku cakap begini dengan orang. huhu. Sebenarnya aku nak cakap "asshole!" tapi macam mencarut aje so aku cakap "biadap!" semoga lebih manis bunyinya.huhuhu.

Moral Of The Story:

1. Jangan biadap.

2. Perempuan kalau lelaki tu belum tentu lagi jadi suami kau elakkan lah berkelakuan seperti laki bini di public. Laki bini pun tak macam tu in public. Lagi malang kalau pakwe kau suka main kayu tiga, empat ratus. Kan ke malu bila kau ditinggalkan selepas disentuh-sentuh.

p/s: baru aku tahu kadang-kadang aku ni garang juga yer. Tapi bertempat la.

22 comments:

  1. huissh.ganas jugak sophie ni
    (:
    org cmtu mmg patut diajar ..haaaa

    ReplyDelete
  2. haish!
    sian awek dia
    sayang benau kat pakwe
    tapi tak tahu yang pakwe sempat menggatal dengan orang lain

    ReplyDelete
  3. ntah pape tah. memang hampeh tol! kesian kat makwe die tu. die ingat pakwe die setia dengan dia. padahal gatal! bila dengan awek pun menggatal nak ngorat gurl lain, tak tahu la kalo blakang awek mcm mana punya prangai.

    ReplyDelete
  4. Hish apa la punye pakwe. Elok sangat la kene jari tengah sophie haha..

    ReplyDelete
  5. bagus tindakan 2..hahhaaa.pdn muka lelaki itu.

    ReplyDelete
  6. Syabas! Bagus juga tu sophie.. org dah buat camtu takkan nak senyum lagi..

    ReplyDelete
  7. anak remaja yg sudah lusuh dengan ilmu, sudah luput dengan adab sudah lumpuh dengan adat!

    ReplyDelete
  8. naikkan jari tgh??
    hahahaha

    mesti laki tuh terkejut kot.
    brani lagi nk gtl ngn cik sophie ek.
    hehehehe

    :D

    ReplyDelete
  9. Gila style tunjuk jari tengah! go kak sophie! Haha =)

    ReplyDelete
  10. ishhh..siap tunjuk middle finger a?jht punya org!grr

    ReplyDelete
  11. heh...mmg biadap...ila pun xsuka laki spesis cm tu...kalau bf ila buat cm tu.....mmg ila ceroikan..1 g, mmg betul pun...kalau laki bini xdk buat aksi2 gitu dah....yg xkwin lagi je suka lebih2 gitu...jatuh maruah kaum perempuan ja...

    ReplyDelete
  12. sgt biadap..sian si awek sbb b0d0h sgt..

    ReplyDelete
  13. aq setuju sgt dengan ko..mmg tak boley blah betol mamat tu!!ass**** bak kata ko...

    ReplyDelete
  14. tp betol ke u naikkan jari tgh?err =.='

    lelaki gatai, padan muka kena biadap!~ huuu

    ReplyDelete
  15. jgn marah2..
    kang tegur pun x guna juga..
    sabar erk..

    ReplyDelete
  16. wahh... ganas sophie sampai naikkan jari tgh... haha..

    tp laki camtu memang biadap..-__-"

    ReplyDelete
  17. naek jari tgh tu?mmg biadap kot.
    org cmtu rse nk potong je jari tgh die..kan.

    ReplyDelete
  18. betol.popuan btudung kene la jd role model muslimah sejati.ni men langgar je bek xyah pkai tudong.

    ReplyDelete
  19. terkedu baca..mmg ganas gak sophie ni..hehe

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...