Thursday, January 20, 2011

[Movie Review] KHURAFAT *thumbs up*


Haluuuu! Cuti Thaipussam ni kamu semua buat apa? Harini aku ke Summit USJ tengok wayang dengan 3 lagi rakan. Belanja mereka kali ni. Hihi. Selepas membaca review dari wartawan dan blogger lain tentang Khurafat ni, aku rasa aku patut lah pergi tengok. Siapa pernah tengok filem seram Melayu yang lain mesti boleh buat ranking sendiri tahap best movie lain macam mana. Kadang-kadang ending rasa macam annoying. Kadang-kadang bila dah habis tengok rasa macam "ekelehhhh.." Macam-macam lah perasaan tak enak tu kan lepas tengok.

Kalau kamu dah baca sinopsis movie ni,mungkin  masa tengok movie ni akan membuatkan kamu semua terfikir la. Sebab aku pun terpikir gak.

1.Siapa gerangan mak cik scarry tukang sapu sampah yang asyik bagi kuih tu?

2. Kenapa Anna (lakonan Sabrina Ali) ni macam tak faham bahasa? Orang dah taknak kat dia dah tu dahla.

3. Kenapa Johan(lakonan Syamsul Yusof) beriya-iya angkat mayat yang dah dibungkus tu kemana-mana selepas accident? kenapa tak ditinggalkan aje mayat tu dulu?

4. Siapa sebenarnya yang kacau Johan dan Aisyah (lakonan Liyana Jasmay)? Hantu dari Anna ke Pak Aziz?

5. Kenapa rasa cepat sangat habis cerita nih? haha <--- sebab best dan rasa tak lagging cerita ni.


Kesimpulannya, semua persoalan aku sewaktu movie ni terjawab la. Memang best lah wa cakap luw. Sampai beberapa kali gak la terjerit bila hantu keluar *malu nak ngaku*. Haaaaaa.. Aku rasa jalan cerita dia memang best. Simple, mula-mula twisted sikit tapi ending dia akan buatkan korang faham laaa. So pendek kata aku nak bagitahu sesiapa yang rasa-rasa macam filem seram Melayu ni tak best, aku nak bagitahu Khurafat ni bagi aku best. Buatkan aku teringat cerita keempat dalam Phobia (filem seram Thai). Cerita keempat tu pasal kena deal dengan mayat untuk transfer ke tempat asal. 

p/s: Syamsul Yusof handsome dan macho. T_T




28 comments:

  1. teringin kot nak tgk ceta ni td..tp kawan erin tanak, last2 masuk tgk ceta faster laks. ish nak kena tgk jugak la ceta khurafat ni hehehe

    ReplyDelete
  2. cite ni mmg best!
    double thumbs up..!

    ReplyDelete
  3. memang ramai yang ckp cerita ni best...nak pegi tengok minggu depan...tp rasa macam takut r nak tengok....huhu

    ReplyDelete
  4. stuju! khurafat ley masuk dek akal, x tergantung...n terjwb segale persoalan.... ;p

    ReplyDelete
  5. yeah ! khurafat best ~ hee.
    kat sunway tadi lagi lah .
    lepas orang terjerit2 , sume duk gelak..

    masa dah habis , semua pakat tepuk tangan . hee

    syamsul mmg hensem !!

    ReplyDelete
  6. uishhh, ramai pulak yg ckp best citer nih.
    kena pegi tgok nih.
    hehe :)

    ReplyDelete
  7. hoho... ade yg kate best.. ade yg kate tak best... mane satu nih.. hahaha...XD

    ReplyDelete
  8. whohoo.. ta sempat ag mau tgk~

    ReplyDelete
  9. eheh..minat kat syamsul yusof kew??hehehe...nak tengok sangat cite nie tapi trganu mane de pawagam..ade pon nun di kemamang....huhu

    ReplyDelete
  10. ramai org kata cte khurafat best.. aida nk p tgk la 6t.. ^^

    ReplyDelete
  11. alaaaaaa serammm T_________T

    teringin nak tengok jugak wuuwuw

    ReplyDelete
  12. haha. sis. we same.=) terjerit masa hantu keluar. khurafat best. *double thumbs up*

    ReplyDelete
  13. ha..ah..akak sebelum ni, kalu kuar je pasal syamsul yusof, mesti menyampah, x suka tol n dia..memula kuar iklan pasal khurafat tu pown, dalam hati dok pk yang negatif jerk..mesti x best..mesti x best..tapi anak2 sebok nak tengok..pastu tengok blogger review pasal citer ni pown sume kata mesti best..tapi bila dah g tengok..ya ampun memang best la..skang dah mula minat kat anak pak yusof tu..hu..hu

    ReplyDelete
  14. hmmm.nis tggu dvd kuar jeee nk tgok film ni
    nak pegi wayang tak sempat
    :(

    ReplyDelete
  15. Syamsul Yusof mmg hensem kan?OST lagu cite ni dia *rapping* pun not bad..tp tak kesempatan tgk cite ni lagila..=(

    ReplyDelete
  16. best kan yunk?
    1st day keluar je tru pergi tgok
    heheh~

    ReplyDelete
  17. adehhhh..ade y ckp citer nih x bes...nih plak ckp citer khurafat bes..mane satu nih..?? :P

    ReplyDelete
  18. seram nye cite nie..tp bile bc yg terpikir tu rase klakar plak..haha..

    ReplyDelete
  19. ramai gak yg wat review sal filem ni ek..rata2 ckp best..mmg best kot..siyes dah lama x lyn cite melayu..

    ReplyDelete
  20. erin: tengok je la.. =)

    amy syifa: dah tgk eh? yeahhh..thumbs up!!

    JP Nurul: eh janganla takut..picit je org sebelah.hahahah..

    adda: ngeee...sep! sama, kite pn pikir mcm tu.

    momomuffin: best kan.. syamsul mmg hensem aaaa...

    ReplyDelete
  21. faradeeba: pergilah tgk.. yg cakap x best tu mungkin dia bandingkan dengan filem luar negara kot..

    nieza micha: nak tahu kene tgk la..haha..

    ishiko: sempat je..masih baru mula lagi tayangan dia..

    rara farah: a ah la..ganu ngan kelate xde panggung..

    aida: haaa...tgk jangan tak tengok..

    syida syukor: ha pergilah tengok..

    aidahaniza: hahhaha..mmg bengong tul hantu tu kuar mengejut.

    ReplyDelete
  22. Mrs. Jamal: ha kan.sy pun mula2 tak minat gak dia.bila tgk citer nih baru mula nak minat.

    Anisa Hang Tuah: ala kesiannyaaa..

    airaniez wirdani: memang3..!! owh ada OST? tak tahu pun..

    Nurain Hassan: wow..serious? semangat giler u.

    yan_nim: haa nak tahu kena gi tgk laa.. =)

    niesz: erkk..apekah yg klakar tu..

    DLA: kan..eh tp peliknya.bukan kt anu xde panggung ke Dila..

    ReplyDelete
  23. satu2nye kelemahan cite ni aku rase adalah pendek sgt...
    tp takpe, isi mantap!

    ReplyDelete
  24. teringin nak tgk cter ni.tapi takut nak tgk kat pawagam.mmg tak suka tgk cter hantu.

    byk tutup mata dr tgk cter nnt.hehe

    ReplyDelete
  25. dah tgk cite nih~
    pergh... mang tak0t sgt2...
    smpi2 amiey angkat kaki n d0k bersila ats kusi t0k.. c0z tak0t ada smthing pegang kaki amiey~ argh.. menyeramakn....

    ReplyDelete
  26. Cite ni dpt marka 40% jaaaaaaaaaaaaa

    ~~~~~~~
    wahaha...............

    byk aksi mengejut! tapi la banyak cume aku ja yang tkejut anyway maila sinngah blog kawan

    ReplyDelete
  27. saya dah tahu semua soklan yg sis tnya too...heee :)
    mmg layan laaa movie too =,=

    ReplyDelete
  28. Hai.. :)

    Saya belum lagi menonton cerita ni. Maybe will do it one of these days.. Ramai dah kawan2 yg mengatakan cerita ni menarik.. :)

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...