Thursday, January 27, 2011

Don't Miss Me!

Hyeeeeeeeeeeeee!!!  =) =) =)


*gambar zaman rugged. Chewah~*

Saat entry ni dipublish aku dah pun bersiap nak ke Langkawi. Bas bertolak jam 12.30 malam. Kena berkumpul di UiTM dulu. Satu perkara yang aku tak suka tentang bas ialah pemandu dia suka bawa laju-laju. Aku harap perjalanan kali ini selamat. Aku harap latihan di laut nanti, mintak-mintak ombak tak besar. Kalau kau tanya aku, jujur aku rasa takut. Laut bukan boleh bawa main. T_T  tapi perkara yang aku takut tu lah yang aku nak buat. At least sebelum tua aku nak buat semua perkara yang aku nak buat.


Program ni merupakan program bersama Lifeguard UiTM dengan kerjasama JPAM (Jabatan Pertahanan Awam Malaysia). Latihan ala-ala yang pernah aku ceritakan dalam entri sebelum ni tapi lebih susah kot sebab ada unit JPAM ni. So doakan lah aku selamat. Dan selamat beli cokelet banyak-banyak. Fiuh! Huhu. Mintak ampun maaf semua kalau aku ada terkecikkan hati sesiapa. Jangan rindu aku eh. Muahahahahahahahhaa <--- bajet macam hape je. Aku yang akan rindu blog ni. =( Sorry tau kalau tak sempat terjah blog korang balik. Sebab lately aku agak busy.

Ahad aku balik la. InsyaAllah. So, bye-bye semua!!

p/s: sebenarnya nak anjurkan contest tapi alahai.. tak sempat aje. (alasan) Dan sebenarnya aku nak post entry berkaitan gambar di bawah ni. Ada cerita di sebalik gambar ni.Hihihi..: 

 *kalau korang perasan ni gambar dalam banner aku yang kecik tu =) *

So tunggu jelah aku balik dulu dan habiskan melantak cekelat-cekelat aku dulu eh. So yeah, don't miss me.    =8)   <---bagi hidung kembang dulu.   Adiosss!!


Nota Kecil Hari Ini:
Aku dah mula hantar resume. Mungkin dah bersedia kot nak masuk kerja kat  firm. Aku harap ada rezeki. Kalau takde, rezeki aku pada class swimming lah kot sementara waktu ni. hehe. Semoga dapat kerja. Amin~

22 comments:

  1. sophie.. nak coklat gak... huhu...
    take care kat langkawi nanti...^_^
    semoge dapat keje eyh... hehe..

    ReplyDelete
  2. sophie..
    kamu sangat cantik la..

    hati2 di sana okei..
    i always miss you.

    dan..jangan lupe upload gambar
    (:

    ReplyDelete
  3. dulu kat uitm ikut dorg g masuk utan ngn jpa..waaaa!jht, kena buli, pnjt tu la..ini la..pling tkut ngn pacat!

    updated entry :acik bembot 44

    ReplyDelete
  4. nanti sy rindu nk baca blog kak sophie.. hehe ! =D

    ReplyDelete
  5. jangan lupa beli cokoelat banyak2 yer..hhehhhe

    ReplyDelete
  6. eh buat la contest pastu bagi hadiah coklat..!

    ReplyDelete
  7. nk cokelat!
    huhuhu
    moge enjoy disana... :D

    ReplyDelete
  8. Alaaaa....pegi dah ke...
    Bubye kak sophie...have fun :)
    All da best!
    Get back soon. :p

    ReplyDelete
  9. take care sophie..semoga selamat ergi dan selamat pulang ye...

    semoga dapat keje kat firm tu jugak..

    mula2 kenal blog ni yang terlintas dalam otak comeynye owner blog ni... ;)

    ReplyDelete
  10. opss i'm straight not GAY..hihi :)

    ReplyDelete
  11. Cepat2 update pasal langkawi tauu :p

    ReplyDelete
  12. Aku rasa aku da mulai rindu la..
    Uwaaa.. Balik la cpt.
    Jgn lupa coklet ek..
    Smoga bjaya.. huuu..

    ReplyDelete
  13. as salam..
    oo..ni basic lagi..
    sophie kena cuba yang macam kursus BOSET, NIOSH,CONSIST,etc...lagi best(gila)~
    kursus wajib bagi mereka-mereka yang perlu bekerja di tempat 'keras'..
    gurau je~
    kerja di offshore.
    ada pelbagai situasi.
    1)dalam chopper(helikopter), badan berpakaian lengkap overall dan bertali pinggang ketat pada heli.duduk dalam model chopper tu, kemudian chopper tu akan ditolak masuk ke dasar kolam sedalam paling kurang 20 kaki pada kelajuan minima 100 km/jam.haa..pandai2 la cuba selamatkan diri.haha..ada yang mati mas kursus ni dijalankan.

    2) situasi dalam deck platform.kita dikurung dalam satu ruang yang besar dan berpintu 1 je.sedikit demi sedikit, tekanan air akan diberikan kepada pintu bilik tu. dalam bilik tu, memangs ama keadaan seperti dalam deck.kita kena guna imaginasi untuk memilih benda apa yang sesuai untuk menampung beban air yang menolak pintu.denagn kata lain, guna semua benda yang ada untuk tahan pintu tu dari tekanan luar. kalau silap, haha..mati laa dalam bilik tu.ingta lagi scene air pecah masuk setiap ruang dalam filem macam cite titanic tu? haa..lebih kurang macam tu la..eh.ada kes badan peserta kursus, hancur berkecai dek kena pengan air.berdiri lagi tepi pintu.adoi..

    3) situasi luar deck. penuh dengan letupan-letupan buatan yang gila menakutkan.bawah tu pula, ada 'laut'.kita kena fikirkan cara nak menyelamatkan diri, dari atas deck tu, untuk turun ke dasar deck.supaya kita dapat terjun ke 'laut'.
    dan ini ujian yang terakhir yang perlu ditempuhi untuk dianugerahkan sijil, lesen dan pas.
    memang gila laa..tapi sangat bererti.setakat ni platform kat malaysia ni belum lagi karam macam kat luar tu.jadi pengalaman2 ni macam nak 'karam' je dalam ingatan.adoi..

    haa... banyak lagi situasi-situasinya.setakat ni, kursus2 yang telah berjaya saya lepasi, alhamdulillah..selamat..

    lama dah tak ziarah blog sophie..huhu..internet sangat lembap. biasa la..cuti-cuti tak panjang.balik ke kampung.suka suasana kampung ;D

    ahad balik..oo.hari ni la kan sophie balik?..makan banyak cokelat, memang bagus. boleh mengurangkan hipertensi dalam salur darah ke otak ;)
    blog saya dah bertukar wajah.eh?masa tukar wajah tu,sophie dah singgah ke belum..ingat-ingat lupa daa..padahal baru je sophie lalu~

    o_O"


    ni ada backlink.boleh naikkan page rank blog masing-masing ;)
    iklan:

    lawak picisan untuk segmen ben ashaari

    cerita dari pagi buta sampai ke pagi bukan buta

    seni kad bunga dari kertas

    logo adidas mendatangkan erti!

    tingkatkan ibadah mu dengan..

    if i have rm 100


    rasanya ni entri komen paling panjang pernah saya buat dalam blog sophie


    o_O"

    maaf aa..kadang-kadang memang saya suka komen panjang berjela-jela ;D


    timeless a.k.a ...

    ReplyDelete
  14. akak . cm ne nk buat header comel ? :)

    ReplyDelete
  15. Good luck ! dan semoga mendapat kerja cepat ~ Amin . :D

    ReplyDelete
  16. elok gak anjur contest..tapi yang senang2 udah ler..heee..

    nak sertai gak lau ada masa..heee..

    ReplyDelete
  17. jadi lifeguard cam baywatch la!
    hahahaha
    nak coklat sikit..
    wahahahahah

    X)

    ReplyDelete
  18. gonna miss u sophie..take care dear..hope ade rezeki dpt kerja nt..Amin...

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...