Wednesday, January 19, 2011

BUSY KE?

Aku sedikit busy sebab kena setelkan design banner dan t-shirt untuk ke Langkawi 27-30hb ni.
Takutnyeeeee..ada latihan lifeguard di sana. Latihan di laut terbuka. Gulp~ laut terbuka.
Ketua aku kata ada program yang ala-ala program burung hantu, ditinggalkan sorang-sorang di tengah laut beberapa lama then baru boleh naik.
Entahlah. Yang aku tahu training kali ni pasti tough sikit. Sebab training dengan Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM).
Kat laut pula tu.Ombak tak tahu lah besar mana. Gerenti sunburn nanti. Tapi takpela.


Sabtu ni pula ada latihan dalaman untuk lifeguard. Nak check stamina lah nie. Huwaaaa..mati waa..dah pancit kot lama tak buat lap.

Oleh itu, maaf kalau tak sempat post entry baru dan tak sempat reply.. Sebab akan meluangkan lebih banyak masa di kolam untuk dapatkan stamina. Cewah, gaya cakap konon macam atlit.

p/s: owh semalam baru nampak perenang kebangsaan Raja Azlina berenang di kolam UiTM. Perghhh!!! laju gilerrrrrrrr...boleh nganga jela tengok dia swim. Ohya, dia disitu sebab tak silap dia budak Law kat UiTM. Sesiapa student UiTM Shah Alam nak ambil sijil lifeguard boleh lah email saya di sophiealyahya@gmail.com  Syarat: kena tahu at least satu stroke renang. Preferable breastroke atau freestyle. Till then, goodbye.

15 comments:

  1. make sure u take care urself okeyh syg :)

    ReplyDelete
  2. perrgghh..cekgu renang neh hebat la..hee..
    gd luck yaw~

    ReplyDelete
  3. best nye kalo pandai swimming.
    kite jenis yg fobia sikit bila swimming.
    bila tenggelam sikit je mesti menggelabah mcm ayam.
    LOL

    tp tgh blaja sikit2 cara nk swimming skrg nih. kalo dah reti mesti best.
    :D

    ReplyDelete
  4. wah, u mesti terror swimming kan, jeles. T.T

    ReplyDelete
  5. saye tak reti berenang langsung... hoho.. sophie boleh ajar kan ke...?XD

    kolam uitm kat bahagian mane eyh..? sape2 boleh masuk situ ke...?

    nieza keje kat dalam uitm shah alam tu tau... hehe...

    ReplyDelete
  6. mak aiii teringin kot nak jd lifeguard, kalau la duduk dekat uitm tuh, dah lama try..

    sophie, pengambilan untuk jadi lifeguard ni terbuka setiap masa ke?

    ReplyDelete
  7. bestnye..! sy xpndai berenang..
    hukhuk..

    ReplyDelete
  8. sophie..
    all the best ya
    nis doakan yg terbaik utk sophiee
    erk,
    nis tak pandai berenang
    selalu je lemas
    huuu

    ReplyDelete
  9. alamak, lau saya memang hampeh bab renang..lau ada yg timbul lelemak gebu je kot,haha! anyway, good luck! :P

    ReplyDelete
  10. bestnye...hati-hati ye..semoga semuanya berjalan lancar :)

    ReplyDelete
  11. nak ikuttttt sophie gi langkawi gakkkkk!!!!!!!!! bile la nak blaja berenang ni...kalo dkt ngan sophie leh la blaja ngan chopie kan..

    ReplyDelete
  12. aq rajen berenanggggggggggggg..
    berenang kuak lentang atas tilamm..hohohoho

    ReplyDelete
  13. Shara: tengkiu babe =)

    kay yea: hohoh..takla hebat mane. thank you kay yea..

    faradeeba: hurm, sebab tu kena praktis.huhu..

    eniey: tak la terer sgt mcm atlit. biase2 je..

    nieza micha: yup sape2 boleh masuk situ. =)

    niesz: thank you =)

    erin azizan: tak la terbuka tiap masa. bila ada pengambilan ajela..hehe..

    amy syifa: kalau tak pandai kena belajar..hehe..

    Anisa Hang Tuah: thanks nis. uiks, jangala lemas2..kena la belajar.

    syazy: thanks =)

    mrs Jamal: erkk..ape la yg dasyatnye Mrs jamal.biase jelaa..

    Miss Yaty: tengkiuuu.. =)

    d_LA: meh la ikut.hehe.. tula kalu dekat leh ikut. eh tapi kat ganu kan ade pulau kapas.hehe..

    cimot: hahahaha..atas tilam tu kuak berdengkur namanyaaa.. hihi..

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...