Monday, September 13, 2010

Mari Buang Toksin Macam Saya!

Hye!! Apa khabar semua orang? Anda sihat? Eh betul ke ni sihat? Pasti? Haaaaa..jangan tak tahu, walaupun luaran kita nampak sihat, tapi dalam badan..Ya Allah..Tuhan aje tahu apa segala racun dan benda kotor dalam badan kita tau.

Apa toksin tu? Toksin tu ialah bahan buangan beracun dalam badan kita. Kenapa kita perlu buang toksin? Kerana toksin akan bertindak menghancurkan fungsi-fungsi pencernaan kita dan fungsi normal tubuh badan. Kerana toksin jugalah kita bakal mendapat cancer. 

Aku tertarik dengan entri Nurain Hassan ni. Aku memang dah lama nampak foot detox kat Uptown Shah Alam.Tapi tak yakin nak beli sebab takut tak berkesan.Yelah,nak beli Kinohimitsu mahal sangat. Jadi bila aku pergi lagi sekali lepas baca entri Ain ni, dan ternampak pula abang yang jual foot patch untuk detox ni aku pun rembat lah 5 terus sebab dia bagi 5=RM20. Satu pasang=RM5 taw. Aku pun bereksperimen dengan diri sendiri.Sanggup tunggu 5 hari tau untuk post entri ni.hihi.semangat! Nah dengan ini aku tunjuk gambar hasil eksperimen aku.

Pembolehubah dimalarkan : saya selaku tikus ekperimen
Pemboleh ubah dimanipulasi : Hari dan masa
Pemboleh ubah bergerak balas : tahap kehitaman dan lendir di  foot patch

Cara pakai : kena pakai 4-8 jam sewaktu tidur.

Hari pertama: Hasil lepas tidur 4 jam.

 
 Malam kedua : Hasil lepas tidur 7 jam. Macam kurang sikit.Eh yeke?

 
Malam ketiga: Yang belah kiri ni pakai tak berapa betul.tu yang putih kat tengah tu. Hasil 7 jam
  
Malam keempat : Hasil 3 jam je.Mungkin sebab tu tak penuh.


Malam kelima : Hasil tidur 8 jam. Waahhh! Banyak balik.(time ni kamera bateri low jadi gambar kabur sedikit.maaf)

Hipothesis: Semakin lama saya tidur semakin hitam foot patch tersebut. Kesimpulannya dalam badan saya banyak sangat toksin lalu saya harus membeli lagi foot patch ni sampai lah takde kesan hitam di foot patch tersebut.Ada sesiapa mahu kirim kah?

Apa ada kat benda hitam berlendir tuh? : heavy metals, metabolic wastes, toxins,parasites & chemicals.

Ohya,ni number Abang Wan yang tertera di pek Foot Detox tu : 0108902848. Kalau rasa nak borong ke apa boleh kontek dia. Sukahati aje aku publish kat sini.Tapi dah setiap pek tu ada number dia maknanya dia nak orang call dan oder lah kan. Semoga rezeki awak murah Abang Wan. =)

p/s: Jangan geli tengok.Belum tahu korang punya macam mana lagi.Ada berani try?

eh lupa nak bagitahu, kalau Nurain Hassan rasa sakit perut lepas pakai dan kaki cramp masa pakai, aku pulak tak rasa pape. Cuma bila bangun banyak pulak angin keluar. Asyik nak sendawa dan proot proooot kentut aje.heheh! Tapi badan rasa lebih segar dan ringan la..Bestttt!!

18 comments:

  1. kila dah pakai dah.heheh.ade lagi stok.

    ReplyDelete
  2. eeeuuu...gelinyer tgok..tak nk la pakai...yulk....

    ReplyDelete
  3. lepas ko buat tu, badan rasa apa? sedap ke.. sihat ke.. segar ke.. or penat sikit?

    mcm menarik.

    ReplyDelete
  4. kata kila: ada lg stok? wahh.bunyi macam x byk toksin mcm sophie aje..huhuhu..

    fahmie : masa pakai wrna die putih.jgn geli..baik geli skrg drpd merana di kemudian hari kene macam2 penyakit..

    nadia : aku rasa banyak angin keluar aje. & badan rasa ringan skit..segar.

    ReplyDelete
  5. haha...sebenarnya saye pun ada gak wat....konon nak tunggu 5 hari...tp last2 hari keempat je rajin...hari ke-5 dah malas...

    kawan saye ayah dia kene batu karang, doktor yang sarankan pakai ni...lepas 2 bulan straight pakai, memang sihat betul dah

    ReplyDelete
  6. benda ni i da pakai 10 tahun dulu, beli kat cosway. tp skang tiba2 benda ni pemes sgt. tp mmg best, rasa cam diri ini suci je lepas menjalani terapi itu. tapi kan, cam tipu pun ade. kalau biarkan benda tu terkene udara *unpack* pun jadi hitam gak. :(

    ReplyDelete
  7. khalidah:wahh,macam bagus tu.nak beli lagilah macam ni.

    ayeem: nama pun dibiarkan.mmg expired lah.haha.cewah! hurmm,mengikut pemahaman sy lah melalui banyak pembacaan(sorilah kalau salah) ceh perasam banyak membaca. Ermm,die jd hitam di kaki kerana menyerap toksin.Righto? toksin itu keluar dlm bentuk peluh sebenrnya sbb tulah dia basah bila makin hitam. Jd apa akan jd bila dibiarkan? Dalam udara kan ade wap air.. =) walaupun dia hitam,hitam dia takkan sama dgn hitam hasil tepek di kaki.bau pun lain.

    ReplyDelete
  8. macam best je,
    memang nak cuba tapi tu la belum merasa lagi ekekee

    entah apa warna agaknye nnt ek? miahahaa

    ReplyDelete
  9. hye...
    kite pun penah cuba ni...penahpakai almost a month directly and memang rasa la erubahan tu...lebih positif, badan lebih ringan n tak cepat letih..

    skanrag dah stop kejap sbb malas nak pakai..hahahahaha

    ReplyDelete
  10. da pakai juga..
    pas pakai rasa pening and sakit perut trus buang air besar...saya ni jenis sembelit...heh..

    ReplyDelete
  11. padin : cubala..kalu 1st time cuba selalunya hitam legam berlendir..euwww!

    rama2ungu: almost a month? wah lamanya..memangla malas dah lepastu.ni pakai 5 hari pun dah rase mls.hihi..

    maisyah:mmg bagus untuk org sembelit juga.. =)

    ReplyDelete
  12. Salam..wah macam best ja. nk jugak try.. tp boleh x klo kirim melalui sophie jer? huhu...

    ReplyDelete
  13. hye sygg.wah tak sangke ade orang ikot ape sy buat
    tpi mmg best lah.
    ohye putih tu sbb awak letak xkena pada tapak kaki.so die xdpt serap..anyway i pon mmg suka pakai bende ni
    nti nak beli lg dan lagi.

    thnk u link kan ke blog i.
    anyway nama saya nurain hasan
    buka nurulain hassan tau.
    ;))
    but its ok dear. ;)

    ReplyDelete
  14. salam..nk tya..saya dh pakai detox ni 3 mlm berturut2..mmg hita n berlendir..cumanye pada hari ketiga..saya rasa sakit kepala..berdenyut2....adakah ni salah satu kesannya?..

    ReplyDelete
  15. wsalam anonymous,
    yup,yg saya baca, sakit kepala ni antara efek2 dia. Jadi minumlah air banyak2 yer..

    ReplyDelete
  16. macam best jehh , nanti badan rasa mcm sihat je keh lepas guna nie ?

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...