Friday, September 17, 2010

Bad Romance Parody from UiTM (Bad Design)

Video ini dibuat untuk pertandingan dalam Architectural Workshop Archustic di UKM baru-baru ini.Workshop ni menggabungkan pelajar-pelajar senibina dari pelbagai Universiti dan Kolej di Malaysia. Dalam workshop ni ada macam-macam pertandingan dan juga pameran.Ohya, Video ni menang Jury's Award.Proud of you guys.

Lokasi : studio 08 last sem.sekarang dah jadi studio aku.hehe..

Pelakon: senior dan junior student architecture UiTM Shah Alam.









*sila biar loading dulu baru tengok.Elak tengok sambil stuck-stuck.Sakit jiwa kan..*

untuk pengetahuan, video ni menggambarkan kehidupan di studio. Aku pasti merindui kehidupan di setudio sebab ini sem terakhir aku di UiTM.huhu.. Memang penuh dengan barang. Nak buat pantry sendiri pun boleh. Yang wajib ada : selipar jepun, tempat tidur bawah meja, cerek, cawan, milo & nescafe,bantal busuk.

istilah mock up dalam video bermaksud model yang dibuat untuk mendapatkan bentuk terakhir dalam design. mock up perlu dibuat banyak kali supaya nampak progress & supaya lecturer nampak dari mana datangnya bentuk bangunan yang kita design.

Design ialah subjek major dalam senibina. Subjek ni ada 6 jam kredit. Sebab tu kena puloooonnnn...Memang parah kalau tak dapat idea untuk design. Sebab tu kadang-kadang tak tidur. Bila dah dapat design nak lukis pulak.Lukis bukan macam lukisan kartun. kena proportion, ikut skala...tapi bukan lukis macam lukisan tapi kena pakai software.


*ni antara kerja yang aku dah buat. Hurmm..biasa aje. Sebab aku bukanlah excellent student tetapi bukanlah juga student yang corot. Average aje.Yang penting practicality dan supaya aku grad on time (alhamdulillah tak kena repeat apa-apa paper lagi setakat ni.Supaya sem 8 ni aku lebih rajin untuk naikkan CGPA) *


Nota kecil hari ini :
1. Sebenarnya aku nak buat post pasal aku ke Genting Highlands Rabu lepas tapi gambar-gambar ada di laptop di Shah Alam. Sekarang ni aku kat Subang Jaya.

2. Malam ni ada makan-makan,majlis pertunangan orang tapi tak tahu nak pergi ke tak.Ada kerja nak buat.

15 comments:

  1. hahaha..okey...gile la banyak nyer jam creadit..yang 4 jam pon fahmie da tercungap2..ish...gud luck sophie..awk mmg hebat..nnti cerite k pasal pg genting

    Fahmie's Latest Entry:
    ¶ Start Sharing Not Selling
    ¶ Skaters Bila Dah Bosan
    ¶ My top song this week
    ¶ Verification Oh Verification

    ReplyDelete
  2. teringat zaman sekolah dulu ambil engnering drawing. cita2 nak jadi arkitek tapi tersimpang pulak... hahaha...

    heee gud luck sophie

    ReplyDelete
  3. this is nice video. make me laughing by myself. :D

    o ya.. i always attracted to the nice architecture.

    ReplyDelete
  4. beshh gila tgk vdeo dowang ni..
    klu ngah2 tension wat tutor ke hape tros ilang..

    ReplyDelete
  5. wah2..arkitek sophie...hehheh...gd luck sophie...nti upload la gmbr gntg..mau tgk..heheh

    ReplyDelete
  6. hahak oh myyyy ! tensi nyaa ! no wonder my friend yang study archi cakap dia selalu ada dekat studio . banyak keje nak buat . huhu

    ReplyDelete
  7. Aaaa...perspective. Pakai 3DS yek? Saya pun buat gak benda2 camni. Kadang2 sampai tertidur2 kat opis coz tunggu rendering siap ehek..

    ReplyDelete
  8. hehehe.. best
    krative video..
    musti sedey kan kalu da final year camneh =)

    ReplyDelete
  9. sgt menarik vid tu...
    layan abis..
    aku tutup mulut tahan gelak sbb abang aku tidur kat sebelah..
    kalo tak, dah tentu bergema gelak tawa aku..hahaha

    ReplyDelete
  10. Salam... Wah, arkitek rupanya kamu ni...Hehe... Leh la tlg wat design rumah sy...leh la k.Hehe...

    ReplyDelete
  11. waah ! gempak seyh video ! lagu pon sodap ! haks . . aku suka ~ time dlm tmpat cm studio tu smart giler ! siyes !=D

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...