Monday, September 27, 2010

8 Personaliti Bertudung Malaysia Menawan Di Mataku.

Sebenarnya nak cukupkan 10 tapi tak dapat pikir dah siapa. Ok jom review personaliti mana yang masuk dalam list aku ni.

1. Mestiiilah Datin Norjuma.Sejak dia ada dalam video klip lagu nasyid kumpulan InTeam lagi dah aku suka usha muka dia. Comel plus gojess giler! Tak payah mekap tebal pun dah comel giler. (^_^) Oh bolehkah aku jadi cantik macam dia kalau pipiku tak tembam? lalalala..


2. Wardina Safiyyah. Dia menawan dimataku kerana wajahnya yang manis. Selain itu susah nak dengar kontroversi buruk tentang dia. Aku rasa evolusi tudung di Malaysia ni bermula dengan Wardina lah.Ingat tak dulu-dulu masa dia mula-mula pakai tudung? Semua lah nak pakai tudung stail dia. Aku tengok dia pakai tudung lilit macam mana pun cantik.

3.Farah Deeba. Siapa lah tak kenal pengacara TV9 yang sangat petah ni.Bukan sahaja cantik menawan malahan juga petah.Yelah,lawyer kan.

4. Yuna. Aku sangat respek dengan Yuna ni sebab dia berjaya menjadi seorang penyanyi yang mempunyai identiti sendiri. Aku juga suka tengok gayanya yang bersahaja, sempoi,tetapi menawan. Tak gedik gitu, I like..Fashion dia pun stylo.

5.Azizah Ariffin. Dulu dia tak bertudung. Sekarang dah bertudung ni semakin menawan pula.Aku rasa wajahnya penuh keibuan lah.Itu pendapat aku ajela. Tapi rasanya betul la,lagipun dia seorang ibu kan.

6.Ziela Jalil. Ziela Jalil juga begitu.Dulu tak bertudung.Bila bertudung semakin menawan. Ada macam pesona anggun lah kira. Aku juga merasakan yang dia mempunyai wajah yang unik.kan?kan?kan? Comel walaupun dah agak berumur.

7. Heliza. Siapa lah tak kenal dengan si gadis molek yang lincah ni? Dahla putih melepak. Aku pernah terserempak dengan Heliza kat KL.Memang cantik. Suka tengok Syurga Cinta sebab dia.

8.Aida Rahim. Aida Rahim ni dari dulu sampai sekarang tak banyak berubah. Dalam lakonan dia,aku suka tengok pertuturan dia yang sopan ala-ala lembut gitu. Tak ke menawan? Sekarang pun dah betudung litup. Tetap menawan di mataku walaupun dah berumur.



Haaaa..itu ajelah yang mampu aku masukkan dalam list.

p/s : personaliti bertudung yang lain macam Waheeda dan Ekin tak masuk dalam list aku.Kenapa yer? Sebab ni list yang menawan dimataku.Bermaksud mereka mungkin menawan dimata orang lain tapi bukan dimataku.Harap Maaf.

31 comments:

  1. suke juma~!!
    simple aje tudung but chantek~!! =)

    ReplyDelete
  2. norjuma comel! tp bienda tanpa mekap lagi comel! :D

    ReplyDelete
  3. betul...datin nurjuma ni mmg cun giler..untungla husband dia..hihihi

    ReplyDelete
  4. juma n heliza mmg cantek.
    suke jugak.. n suke tgk aida gadis melayu.. die pon personaliti bertudung yg menawan.. ;)

    ReplyDelete
  5. suka tengok juma, wardina and ziela jalil. mereka sopan dan chanttteeeekkk!

    ReplyDelete
  6. i suka Juma! sangat sedap mata memandang :)

    ReplyDelete
  7. mimie pon suka artis2 yg disenaraikan.
    cuma una 2, dia selalu pakai legging n skinny.
    x berapa berkenan

    ReplyDelete
  8. paling suka kat situ wardina n norjuma..mmg manis cantik...perfect!

    ReplyDelete
  9. hikhik

    depa 2 tu tak masuk dalam senarai pon xpa..

    kih3..

    ReplyDelete
  10. waahh..memang cantik semua wanita di atas ;p

    manis bertudung..tapi cara bertudung pun ada juga yang tak kena a.k.a tak berapa sempurna.
    harap disempurnakan.
    ape pun diorang cantik!

    ReplyDelete
  11. Saya suka Fifi @ Rafidah Ibrahim! yerRRrr hehe..

    ReplyDelete
  12. Khumaera:yup! sokong sgt! tudung bawal je pun tapi gojes giler!

    ayeem: ha tula,lain mata yg memandang lain lah minatnya eh.

    Poet: ouhh,tahu dah wanita idaman kamu..

    kancilbiru: untung giler.die pn untung gk sbb dpt jd datin.wawawa..

    ReplyDelete
  13. eliana: yeahh.lupa nak masukkan dia dlm list.sbb x tgk sgt gadis melayu tu.huhu..

    Osh: totally agree!!

    linas: waheeda? hurmmmm..x minat.. ;p

    syaheera:sbb tu dlm top list I.I plg suka dia.huahua..

    mimiey: agak la.kureng sikit part legging tp nasib baik dir kurus tinggi..hehehe..

    echah: tanya mana2 org pun mesti akan sebut dua yg paling atas tu.

    GKSB: yela,next time I masukkan GKSB dlm senarai.hikhik..

    dani: true! tp i pun x sempurna pemakaian.. =( huhu..

    faizal n fashitah: yeahh..die pun cantek gak.tp ni list menawan di mata sy.bukan yg cantik di mata sy.ada bezanyaaaa..huhuhuhu...

    ReplyDelete
  14. aku pon suka tgh pompuan bertudung dlm tv...
    sejuk je mata rase memandang...

    ReplyDelete
  15. haha..lawak..ekin dan waheeda mngkin menawan di mata org lain tp bukan di mataku..suka ayt 2..haha

    ReplyDelete
  16. cEro:dah masuk tv kenalah cantik kan..kalau aku yg masuk tv entah2 panas je mata memandang,haha..

    fontonk: pakai boleh je.dosa pahala Allah jelah yg tahu.

    petisuara: heheh,btul..diorg mmg tak brape menawan la dimata sy.. ade mcm kurang aura.mungkin sbb x suke dgn kontroversi yg dikaitkan kot.

    ReplyDelete
  17. Siti Nurhaliza pakai tudung! yeah

    ReplyDelete
  18. lagi 2 orang ea??
    ermm..
    syarifah nur tv9 tu?
    aida gadis melayu?
    diorang pon cantek bertudung..

    ReplyDelete
  19. totally 100% agree!!
    tambah2 helize..comelll sgt2..

    ReplyDelete
  20. Jomjoin...

    http://nurqasehbiz.blogspot.com/2011/01/mamawanas-1st-giveaway.html

    ReplyDelete
  21. sy skong pdpt awk tentang kelapan2 psonaliti btudung 2...hehe..

    ReplyDelete
  22. setuju!
    tp..
    minta masukkan siti boleh??
    hehehe

    ReplyDelete
  23. diorang memang cantek kn,??.. ayu, sweet.. suker giler tgk wardina, yuna n heliza.. hehe

    ReplyDelete
  24. mmm... yg no# 1 tu i kureng berkenan. sebab penah jumpa face to face and even i surve her. Pakaian sgt2 tidak berpatutan utk org bertudung. i yg free hair at that time pun x panah berpakaian mcm dia..

    ReplyDelete
  25. api yuna i xsuke cara berpakaian seorang yang bertudung. seluar always nak ketat. i suke juma, comel je. wardina pun ;D

    ReplyDelete
  26. neelofa bertudung cantik,pernah sekali tgk dlm drama jemaah kolestrol dia bertudung :)

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...