Saturday, December 18, 2010

Teka-teki Budak Darjah 1 yang Aku Tak Dapat Jawab.

Teka teki ni daripada adik kawan aku yang baru darjah 1.

Soalan: Why Nine (9) is afraid of Seven (7)?

Huh?? peliknya teka teki ni. kenapa number nak takut dengan number? Macam-macam aku dah jawab. Ermm..sebab number 7 tajam? so 9 takut benda tajam? Erm..sebab..sebab.. Macam-macam lah aku bagi jawapan.Semua salah siap kena gelakkan lagi. Sampai dah give up. tahu tak apa jawapannya?

Because 7,8,9.

Baca macam ni : Seven, Eight (ate), Nine

Jadi : Seven ate Nine.

Kesimpulan :That is why Nine is afraid of Seven. Because Seven ate Nine

Aku :  (urghhhhhh!!! *%*#@*)

Sebab tula aku tak suka teka teki. Sebab jawapan dia selalu annoying walaupun macam logik. Aku selalu tak dapat jawab teka teki. Arhhh..loser betul rasa bila terkena dengan budak sekolah rendah. Cisssss!

28 comments:

  1. hahahahahhaa.. jwpn mmg menyakitkan hati....

    ReplyDelete
  2. haha. i'v heard this on hannah montana. huhu

    ReplyDelete
  3. Hahaha. lawak2. Tak terpikir pulak cmtu. :P

    ReplyDelete
  4. hahhaa.kasihan deh loe...sabar jelah...aku pon tak suke jugak teka teki yg jawapan sengal.

    ReplyDelete
  5. hehehe

    budak2 skrg bijak2
    smpi buat teka teki cmtu

    ReplyDelete
  6. haha. bijak la bdk darjah 1 tu.
    cool btol teka teki die. :D

    ReplyDelete
  7. haha.jawapan gua pun selalu salah.haih.

    ReplyDelete
  8. hahahahaha.. tak terfikir pon jawapan cenggitu... damn... -.-"

    ReplyDelete
  9. sama juga! adik adik suka bg teka teki pelik pelik ugh malas jwb trus blah haha :D

    ReplyDelete
  10. sama juga! adik adik suka bg teka teki pelik pelik ugh malas jwb trus blah haha :D

    ReplyDelete
  11. sama jugaaa! tak suka teka teki , kalau tak leh jwb rasa cm diperbodohkn ugh! -,-"

    ReplyDelete
  12. ahahaha, senang gile kot!
    ape ni, soalan susah susah mcm constech, structure boleh je jwb, teka teki budak budak takleh jwb? :P

    ah neway, bestnye dah abesssss blajaaa! *nada jeles*

    ReplyDelete
  13. hekhekhek...so brilliant one budak2 zmn skrg..likeeee it^^

    ReplyDelete
  14. haha... budak2 memang cenggitu... anak buah nieza yg sekolah rendah pun suke bagi teka teki... jawapan dia pun memang sengal... :D

    ReplyDelete
  15. oOOoo...ingtkan sebab 9 tak sunat.. n 7 plak pak mudim hehe..

    ReplyDelete
  16. wooo.. impressive la bdk2 skrg..
    mcm2.

    ReplyDelete
  17. WAHHHHH..SIYES X TERPIKIR JWPN CAMTU..SOPHIE..MEH CURIK BANNER DLA :P

    DAPAT BANNER DR AYEEM

    ReplyDelete
  18. sama lah. klu I pun tak terfikir and tak suka teka teki jugakk!

    ReplyDelete
  19. haha..kalau kite la kne soal cmtu..
    jwpn nye sebb 9 takuut 7 patuk dyeee.
    tu je terpikir..gagagaga

    ReplyDelete
  20. cantik la blog awak
    dh folo u
    folo me back
    http://diarialeesya.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. Hello.
    Anda sudah di tag !
    Do, feel free to check my blog yeah
    http://missputputchantek.blogspot.com/
    -,-

    ReplyDelete
  22. hahaha...macam tu pun ade..lame dah tak main teka-teki otak sudah lambat pickup...hohohho

    ReplyDelete
  23. hahaa . bila org tanya teka teki ni rasa nak sepak je . haha

    ReplyDelete
  24. macam2 ..aku pun duk pk td..ape laa jawapannyer..hahaha..

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...