Tuesday, December 28, 2010

Rasa Macam..

Rasa macam..
Nak kerja, tapi belum cari betul-betul.

Tapi rasa macam..taknak kerja lagi.
Rasa macam, nak rehat duduk rumah dulu.

Tapi rasa macam, hari-hari pun pergi ngajar orang kat kolam,
bila masa nak betul-betul rehat?

Jadi aku rasa macam. Tak tahu nak rasa apa.
Sebab ramai jugak kawan yang dah dapat kerja. Ah jeles.
tapi kerja aku sekarang pun dapat gaji.Hurm..

Kadang-kadang rasa macam boleh ke aku ni jadi arkitek ni?
Tapi aku rasa macam boleh. Yer, aku yakin aku boleh.

Tapi nak kerja ni aku sekadar jadi Assistant Architect or Technical Assistant aje.
mestilah aku nak kerja. Then kena tambah 2 tahun belajar habiskan Part 2 baru layak digelar arkitek.

Tapi sekali lagi aku rasa macam..bila? bila aku nak kerja? bila aku nak sambung belajar?
Sebab tulaa..sekarang, macam-macam yang aku rasa.

Oh sebenarnya sekarang aku rasa macam nak mandi sebab panas. Bila panas aku rasa macam Hot. You know hot? Ok mulalah tu nak merapu. Serius aku nak mandi dan terus tidur. Harap-harap malam ini tak diganggu lagi...oleh lagu games merapu kanak-kanak yang adik aku main pukul 2.30 pagi kat laptop dia.Shitteh. Umur kau dah 20 tahun weyh adik! Malam ni sila bagi aku tidur dengan aman sebab esok aku nak jogging dan bunuh lemak-lemak tepu ini. Huuuuuuuu~


Nota Kecil Hari Ini:
Secara serious bin sangat serious, aku nak diet or work out sekarang. Sebab dah tak larat nak tanggung lemak-lemak musim cuti nih. Tak dinafikan disebabkan aku selalu berenang (sekarang dah kurangkan) makanya daging aku jadi pejal dan bahu aku jadi bidang. Mungkin aku lebih tuff (tough) dari kamu ya lelaki. haha. Cewah~  Aku nak kurangkan berenang sebab aku tahu nanti aku jadi muscular macam dugong. Dugong kan tuff kan. Sebab kalau aku start aku akan habiskan 30 laps tanpa henti. So aku taknakkk T_T  aku nak jadi gadi ayu sejati.Aww~ so aku kena slow-slow jaga pemakanan dan work out gi joging or gym. Aku nak korang cabar aku so that aku boleh buat. CEPATLAH CABAR WEH!! AKU SERIUS NIH!. So bila aku dah post ni aku kena lah buat betul-betul kalau tak memalukan diri sendiri.hihi.. Ok bye. Nak menikmati coklet terakhir   T_T 

16 comments:

  1. jom kita diet sama2!!! ouh, pasal kerja tu,, biasanya kalau x kerja, nak kerja,,, kalau kerja macam malas nak kerja.. normal la tu kot.. kikikiki.. all the best!

    ReplyDelete
  2. sophie.
    fikir masak2 okei
    (:

    laa.nape nak diet

    nis tgk sophie dh kurus

    sophie cantik..

    ReplyDelete
  3. haha..best bc en3 sophie yg ni..oke, dla cabar sophie!!!cepat bersenam skang!!!!erkkk. ekceli dla pun sm gak even tiap2 minggu main badminton, bercucuran peluh2 ini meleleh tp tetap nampak tough kat perot..menci rrr...xtaw dh nk wat camne..wuwuuuu..

    ReplyDelete
  4. dah dah dah.. gi mandi!!!

    hahahaha

    ReplyDelete
  5. hahha.aku suggest ko relak jelah kat rumah.tak yah buat ape2.tak yah kacau adik ko.ko mandi ko tido lagi baik.tapi kenape nota kaki ko tuh panjang sangt.pening aku bace.bahhaha

    ReplyDelete
  6. oh amik architecture ke, amik la part 2 kat utm, leh jd junior gua.. hehe

    ReplyDelete
  7. sophie..ajar ML berenang boleh?=D.
    Mak ML pun gi belajar berenang.Sebab doktor suruh.Tapi cikgu die lelaki.ML malu.huhu..Salu kalo ML gi kolam renang teman mak ngan mak teh berenang,ML dok jek dekat kerusi kecik main air.Eh,cakap2 nak berenang ni,sophie dekat mane?=)

    ReplyDelete
  8. liyanaaziz: jom2! kita diet!!

    anisa hang tuah: ish celah mana nya kurus tuhhh.. gambar boleh menipu .. ;p

    dLa: tula tang perut tu slalu terlebih tuff ehhh..

    phoenix: thanks ye dik.. =)

    cEro: huhu..yela2.. =(

    zulfahmi: biase ahhh aku ni kalu dah start susah nak benti..

    DbCooper: huhuhu..tulaa..kazen pun ade kt sane..

    hiro: makanlaaaa....xde sape nak halang..

    ML: boleh2...sophie kat Shah Alam aje..

    ReplyDelete
  9. jom diet jgk...
    SW pun nk diet jugak...
    cuti nie byk menanggung lemak sbb tak kerja...hehehe...

    =)

    ReplyDelete
  10. orait sophie.. habiskan dulu coklat terakhir tu.. hehehe.. pastu boleh start masuk gym :)

    ReplyDelete
  11. sebelum nie amik diploma kat mane? kalo dr utm semarak, smbung 3 tahun, mean 6 sem la. kalo diploma dari mane2 U or kolej sambung 7 semester... ada kazen? amik architecture jgak? mcm 2 my junior la, sbb dah last year skarang nie

    ReplyDelete
  12. kerja n rehat kasi balance la dear... :)

    nak jadi ayu takleh berenang selalu la.. tapi berenang pun ok what.. mantap sikit.. hehhe

    ReplyDelete
  13. nak ngajar org kat kolam? u pun swimmer ke? ^_^ cheers...jarang gal yg ske swim ni..good2..at least exercise maintain body fit..hehe..

    story sal swimming :p -> http://www.yohanibrahim.com/blog/when-did-i-start-swimming

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...