Tuesday, December 14, 2010

Blog Irine Nadia Marcello Kena Hacked?

Hye readers. Aku baru singgah-singgah blog orang lain. Blog Irine antara yang aku rajin singgah. Sambil-sambil membaca tu mata aku terlihat pada status FB dan twitter beliau.

Irine Nadia Marcello Dot Blogspot Assalamualaikum semua followers blog Irine. Irine mintak maaf sebab irine tak dapat nak update sebarang entry buat masa skg ni. Sebab, yg macam korang baca status dekat Twitter irine, semua account2 irine kena HACKED! Fb,blog,twitter, nuffnang kene hack. Jangan korang terasa pelik bila bukak2 blog irine, tiada sebara...ng update entry sambungan..Hope korang faham dengan situation irine sekarang. TQ

Dan daripada pembacaan aku, difahamkan bahawa hacker tersebut juga telah cashout semua duit Nuffnang Irine. Alamak..kesiannya Irine. Jahat giler hacker tuh! Bedebah betul aniaya orang.. Kepada semua bloggers lebih-lebih lagi yang famous tu, berhati-hatilah ok. Eeee..bencinya orang bedebah macam ni. Ok semua! Hati-hati ok!!! seriously kena hati-hati. Macam aku ni takpe, duit nuffnang aku macam berapa sen je kot. So kalau si bedebah nak cash out tu macam dialu-alukan sangat la..huahua.. Good Night semua.

28 comments:

  1. pergh! jahat betul si hacker tu. macam-macam sekarang kan. kecanggihan terknologi buat sesetengah manusia guna untuk cara yang tak betul. hmmm

    ReplyDelete
  2. eh , kesian kn irine..

    wahh, mestii frust giler..

    be carefull dgn keadaan sekeliling! takut kn? huihhh-.-

    ReplyDelete
  3. hehehe.tah ape lah yg dia salah buat tuh smpai org tuh boleh tawu password dye smua kan?? kesiannyer.harap2 lah fahmie tak kene mcm tuh.awk pon sophie.

    ReplyDelete
  4. ha??? gile ah. kasi tembak itu hacker. jahat.

    ReplyDelete
  5. gila haram. ala, lagi bagos, nak tahu sape yg buat, tgk je la check nuffnang tu di cash-out ke alamat sape kan. contact nuffnang je. kalau alamat mengarut, just bgtahu utk cancel cashout tu. :) *cara i cakap cam tgh ckp ngan irene plak kan haha*

    ReplyDelete
  6. itulah, payah gak kan jadi org glamor sangat ni kan hihi

    ReplyDelete
  7. malaysia ade hacker ek?hukhuk~~

    ReplyDelete
  8. rasenye cik irene tu guna password yg sama utk setiap account dia mcam slalu org buat, kan??
    adoi..lahanat betoi laa yg hack tu..

    ReplyDelete
  9. Macam2 jenis manusia ade. haiz. ape la.

    ReplyDelete
  10. ade jugak manusia gile kejam busuk ati cmtuh..nk kaye cepat pegi r0mpak bank la..

    ReplyDelete
  11. mungkin allah nak uji irien kot

    belum jadi artis dah kena macam-macam hahahaha

    ReplyDelete
  12. jahatnye!
    tp skali byk die hack..

    mcm cero ckp..msti die gne paswet same ntok acc lain2..

    kesian. hopefully bnd ni tak berulang kat org lain..

    ReplyDelete
  13. ish.. jahat sungguh hacker tu.. bahaya2..

    ReplyDelete
  14. haish.. x baik betul!! apa ntah org tu.. x de hati perut la tu

    ReplyDelete
  15. lol/.... mesti sebab email ngan password semua account tu same..

    ReplyDelete
  16. jht gile kan org tuh. mkn duit haram. huh

    ReplyDelete
  17. ben ashaari pun ade post psl ni jugak kemarin..
    heshh bahaye betul~~

    ReplyDelete
  18. tu yg tkut tu...
    hri tu akk ada gk dpt emel dari gmail.mtk password..terasa mcm tknk caye. tp emel tu mcm mnykinkan..nsb tk bg....

    ReplyDelete
  19. semua account2 yg irine ada tak gune password yg sama.semua lain2 n berbeza.harap maklum..hoho.
    Semua dah ok dah :D

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...