Friday, December 24, 2010

Ada Bunyi Di Bumbung. Orang kah? Atau..

Aku tak pastilah ni perasaan aku aje ke apa. Tapi dah beberapa kali lah jugak aku dengar kat ceiling rumah aku ni kat tingkat atas. Obviously kat bumbung. Hurm.. risau juga. Kadang-kadang macam bunyi orang duk paku-paku. Kadang-kadang bunyi terjatuh barang. Paling ketara bunyi orang berjalan. Nasib baik lah ruang bukaan ceiling rumah aku ni mak aku dah pasang grill. Takut seh kalau ada orang betul-betul duduk kat bumbung rumah aku ni.

Bukan aku aje yang dengar. Mak aku pun pernah dengar. Disebabkan aku belajar construction lah jugak kan. Mengikut keadaan rumah aku teres dua tingkat yang bersambung ni, dari segi keadaan bumbung ni, nampak gayanya bersambung lurus satu row. Lagi satu kalau korang nak tahu tiles bumbung tu kalau nak masuk bumbung bukak aje satu persatu. takde gam ke apa, sebab dia sangkut aje kat rangka bumbung tu.(sebenarnya nak lukis kasi korang senang paham, tapi aku dah ngantuk.hehe..) Bahaya sebenarnya.Sebab tu orang Indonesia paling senang disyaki, sebab siapa lagi yang hebat bina rumah kalau bukan mereka kan.

Mak aku lagi best. Dia takut orang letak CCTV kat bahagian toilet je. Slumber aku cakap." alaaaa,mama dah tua.Tak payah risau. Ofie ni anak dara, lagiiilah risau taw." Dan untuk pengetahuan,orang rumah sebelah ni bujang (dan macam kacak). Huuuuuu.. Tapi I tetap tak rela!

Kalau ada pape yang mencurigakan aku ingat nak panggil Polis lah suruh check. T_T


p/s : sebenarnya nak cerita seram tapi dah lewat ni,kang aku pula yang takleh tidur. uhuks. Lain kali aku buka cerita seram rumah aku..hihihihihiiiiiiiii..(gelak macam tuuuuuttt~  eh tak boleh sebut nanti dia ingat kita seru. errrr,khurafat ke aku ni?ok bye.)

30 comments:

  1. wah tb2 seram.sye duk rmh flat
    rmh ats skali..tgkat 15
    penah ade org jenguk...brani dorg kopak mangga kat grill tangga nk naik ats bumbung.waaaa
    seb baek cik offie blaja construction.hebat!!blh tau binaan rumah.hehe
    nite2 cik offie

    ReplyDelete
  2. perghh. bahaya tuuu. syaz pun engat benda lain gak. huhu

    ReplyDelete
  3. Ermmm...huishhh bunyi tapak kaki? Jangan-jangan... saka Tok Lang kot? uishhhh serammmmm... :O

    ReplyDelete
  4. wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    entah entah makhluk halussssssss mcm semut kot? GAGAGA

    ReplyDelete
  5. orang indon tu x hbs wat construction lg tu... heh

    ReplyDelete
  6. jeng jeng jengggggggg.....

    huhuhuhuhu..ehh..
    ahaks..

    sila cek sebelum ape ape berlaku..
    Nauzubillah..

    ReplyDelete
  7. tikus dah buat perkampungan kot..
    mungkinkah??

    ReplyDelete
  8. malin mcm tu , kalau masuk toilet mana mesti tgk2 kot ada cctv XD

    ReplyDelete
  9. rmh iza lgi dashyat..tiap malam ada bunyi mcm org tolak troli n bola bergolek..yg paling bes ada bunyi mcm org mengensot..huhu..tpi x pyh la layan...iza lgi rela kalo hntu yg bersuka ria di atas dri org yg tgh skodeng ..hiih

    ReplyDelete
  10. rasanya lebih baik hantu daripada orang.

    ReplyDelete
  11. ada tutttttttttttttt..be careful beb!!

    ReplyDelete
  12. kalo ko tinggal kat kampung batu....baik2....hehehe

    ReplyDelete
  13. khurafat nieyh...agagaga...mgkin kt limah sggah nk minum air

    ReplyDelete
  14. ....alah benda biasa ... akn berlaku kpd kita ... tp ingat ...Allah adlh segala-galanya......

    ReplyDelete
  15. ismishahril: kak limah tu siapa? huhu..blum tgk lagi citer tue..

    Ayeem: serem xpe lagi.kalau org jahat? heeee..

    Pearl: hehe..agak berguna la..thanks..nite2 too..

    Syazana: tulaaaa..sabar jelaa..

    zikay: tatayok jgk..

    ReplyDelete
  16. Faizal & Fashitah: saka? gulp~ takde kot..

    twinkle2: bahaya..mmg2..

    ila: jom!! tp ila naik dulu tgk..

    phirdote: tikus lain bunyinyaa..

    Liyana Lunia: harap-harap lah. tp semut mane boleh memaku segala..huhu..

    Liquid: haha..slumber je.

    Aujinz: insyaAllah..

    cEro: kalau tikus aku Alhamdulillah..

    Amalina Jo: eh samela kitee...takut kan..

    Iza: seriously x dpt tidur baca komen iza..isk3..

    kak Ryann: agak laa.. manusia skrg lagi scarry dr hantu kan..

    cimot: huhuhu..what is tuuuttt..

    fatimahazzahra: hakhak..ala yeke..

    siti nurul ain: ok la tue.xla seram sgt..hukhuk..

    ahmad endo: kampung batu? huhu..ok..

    rara Farah: kak limah ni siapa? huwaaaa..


    MC Bong: ye sy tahu.. tp malang pun x berbau..wow, dah buat pantun 2 kerat..

    ReplyDelete
  17. serem makcik.. huhu. apebendela agaknye ye

    ReplyDelete
  18. haha.. ade la tu yg berkenan kat u tu.. :P

    ReplyDelete
  19. cik ain: tulaa,agak seram la.

    sophia rani: i lebih rela tikus dan lipas yg berkenan kat I.. T_T

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...