Friday, February 18, 2011

Tentang Amri (Part 2).. dan Cinta

Hye semua!!!!!! (^_^)  Mood ceria padahal penat.

*Ini Amri*

*Ini bukan Amri, tetapi kawannya Hafidz*

Barangkali masih ramai kot yang tak tahu bahawasanya aku pernah post entri Tentang Amri masa di awal aku berblogging. Siapa Amri? Siapakah? Mengapa dia? Haaa..seperti yang pernah aku post sebelum ini, beliau ialah pelajar Malaysia yang sedang study di Durham, United Kingdom. Dia selalu post video di Youtube. Video apa tuuuuw? *nada gedik sikit* Sebenarnya brader Amri ni walaupun dia study di UK nun jauh disana, tetapi beliau agak rajin lah menggubah lagu, dari lagu berbahasa Inggeris ke Bahasa Melayu. Dari Bahasa Melayu ke lagu berbahasa Inggeris pula.Kemudian buat video dengan setting di sana pula. Dan publish di Youtube pula. Hurm,memang harus jeles lagi dengki.. T_T

Sebenarnya kadang-kadang aku rasa nak tergelak juga dengan brader Amri ni. Sebab gaya dia sangat selumber. Tapi sangat confident. Macam tak kisah apa orang nak kata. Macam whatever lah, ni video aku, so what? ketupat? Maka sebab itu aku tergelak menonton video Down.hihi..Action Kamen pun adorable.  ;p
Nak tengo kena usha kat Youtube beliau laa..

Tetapi, itu semua bukan persoalannya. Sebab aku mahu membawa kamu semua menonton video terbaru Amri dan rakannya Hafidz iaitu Cinta. Walaupun bernama Cinta tetapi bukan lagu cinta. Hurm. Susah nak explain, korang kena layan video ni dan hayati lirik tu betul-betul. Ohya, lagu asal ialah dari group berasal dari Jerman tetapi telah digubah (bukan terjemah) bahasa menjadi lagu Melayu. Ohya lagi, dalam banyak-banyak video, video ni quality dia paling best. =) (Barangkali baru membeli video cam. hiuhiuhiu..) Lakonan juga nampak real. Kalau nak tahu cerita tentang susah payah mereka buat video ni nanti boleh pergi blog Amri yang akan aku linkan di hujung entri. Btw, effort itu sangat penting!! Tahniah pada team yang menghasilkan video ni. (aku faham proses dia macam mana sebab masa belajar tiap-tiap sem setiap batch kena buat short movie.hukhuk)
 




Lyrics: *copy from Amri's blog*

It’s Hafidz
Here’s Amri

Ini halku tak usah peduli
Itu katamu dah berulang kali
Individu itu aku
biarkan aku di sini duduk bersendiri
Inikah sudah terjadi  kita di dunia
Tidak mahu kisah pada sesama manusia
Kalau begini kita
Tak akan ke mana
Takkkan ke mana

Biarkan ku sendiri maju
takkan ku menunggu
Apa peduli kamu
Ke mana perginya cinta, cinta
Luntur seiring masa, semakin tiada
Cinta cinta
Di mana hilang dan perginya cinta

Peluang datang mencari
Takkan ku lepaskan lagi
Tolak semua ke tepi
Tipu palsu dah sebati
Indah fatamorgana
Aku mahu genggam dunia

Mata dipejam
Telinga ditutup
akan kau redah sahaja
Hilang kesedaran di minda
Tiada sirna-Nya
Asal tidak memberatkan kepala ku
ku tak perlu peduli
Tiada simpati
haa

Biarkan ku sendiri maju
takkan ku menunggu
Apa peduli kamu
Ke mana perginya cinta, cinta
Luntur seiring masa, semakin tiada
Cinta cinta
Di mana hilang dan perginya cinta

Hulurkan tanganmu, kinilah masanya
Ubah nasibmu, melangkah bersama

Dan di sini aku tertanya
Apa dah terjadi dunia
Mengejar materi menjadi punca
Mahu naik ke puncak
Mahu capai angkasa
Yang tertinggal di belakang entah apa kisahnya
Sejauh manakan kau berlari
Hilangkah dirimu semakin hari
Asal perut mu dipenuh senangnya rasa di hati
Tepuk dada kau tanya selera
Carilah kamu di dalam kepala
Jika masih kan punya dinamakan cinta

Biarkan ku sendiri maju
takkan ku menunggu
Apa peduli kamu
Ke mana perginya cinta, cinta
Luntur seiring masa, semakin tiada
Cinta cinta
Di mana hilang dan perginya cinta
Di mana hilangnya dan perginya
Di mana hilang dan perginya cinta


Okeh. Kalau nak mengenali brader Amri lebih dekat, aku telah linkan semua yang patut. Tinggal korang nak terjah je. Dan mungkin follow ke, share ke, stalk ke.. Klik link di bawah untuk:


15 comments:

  1. good.ade waktu terlapang skrg ni,nak tgok la vdeo diee..
    (:

    thnks inform yer sophie
    kalau ta,nis tak tauu
    ehehe

    ReplyDelete
  2. kejap..nak usha2 blog amri...heheh

    ReplyDelete
  3. wahh..tingin nak join...hadiahnya mmg fav sy...

    ReplyDelete
  4. Heh..video dia mmg smart..bkn sng nak buat video camni..tp suara dia..erk..sy suka Anwar Hadi gak yg terbaik!hoho

    ReplyDelete
  5. Videonya mantap. Rasa bangga pula tgk video klip berkualiti mcm ni dihasilkan oleh seorang pelajar je. Tapi vokal tu Tira tak mahu komen. Hehehe :p

    ReplyDelete
  6. Uihhh ramai dah Msian kreatif kat dalam Youtube. Ermmm rasa2 nak bukak account Youtube gak la nanti ehek XD

    ReplyDelete
  7. hehehe... ingatkan cinta hati Sophie...

    alah... you tube tak boleh buka dengan wireless U nie... nanti balik rumahlah baru OE dapat tengok video2 tersebut...
    (tapi nanti mesti dah terlupa sebab balik rumah mesti nak lepak memanjang)
    hehehe
    (n_n)

    ReplyDelete
  8. huhu..kene terjah nanti nih.thanx for sharing=)

    ReplyDelete
  9. amri..well..1st time dengar lagu im ur versi BM..haha..cool jer..aku pun teringin nk wat video2 clip ni..tp tak berkesempatan plak..

    p/s nnti daa wat cik tuan umah nak support x? i mean bg galakan moral..haha..tp as amri i xreti nyanyi..sob2

    ReplyDelete
  10. dia power, dia berbakat, dia AMRI!

    ReplyDelete
  11. Wahhh.. Memang bold n brave lah nak letak video camtu.. thumbs up!

    ReplyDelete
  12. hurm da macam artis inter da ni..pasal bajet langkawi tu aku tak tau sophie oit..aku pergi pon sponsor penuh..aku lenggang kaki je pergi

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...