Thursday, February 24, 2011

Dinner Bersama Student di Hotel UiTM

*wahaha tajuk macam apa je bajet aku pensyarah ke apa*

Okeh. Assalamualaikum para pembaca. Sebelum baca pastikan perut anda dah kenyang okey. Untuk makluman, malam semalam aku telah makan malam bersama pelajar aku di Hotel UiTM Shah Alam.Mereka gelar ni makan malam graduasi (sempena lulus belajar berenang dengan aku) haha.. Comel sungguh. Kalau nak ikutkan, selama aku mengajar kelas renang ni, aku banyak mengajar wanita dewasa golongan akak-akak, mak-mak, pensyarah-pensyarah ataupun budak-budak yang masih kecil dan budak sekolah. Cuma kali ni patutlah aku rasa macam boleh ngam lebih . Sebab student aku bagi group ni semuanya umur lebih kurang aku je. Dan mereka juga merupakan pelajar UiTM Shah Alam jugak.

So inilah diaaaa.. Makan malam di Hotel UiTM. Bayaran RM18. Ada 4 hidangan. Memang berpatutan sebab aku makan lamb grill.heh heh. Siapa tak makan kambing tu rugi satu nikmat dunia. Kahkah.
*ini baru appertizer . Macam pasta tuna ke apa aku tak sure. Yang aku pasti ada rasa tuna*

 *haaa nampak tak? aku selaku bos duduk di hujung dan tengah-tengah. muahaha.. Bukti gila kuasa ke apa.*


 *Ini besday girl taw*

*memandangkan si Ain tadi tu birthday girl, maka setiap 4 hidangan tu kan, kat pinggan dia ada tulisan "Happy Birthday"  best kan?* 


*ini pula hidangan kedua.Bun dan butter dan ohya, takde gambar pula. Ada soup cauliflower. First time makan sup kobis kot. Tapi sup tu memang sedap.Rich & creamy rasa dia.

 *Ni hidangan ketiga. Untuk main course boleh pilih nak ayam ke kambing. Tapi aku datang lambat sikit makanya waiter tu kata tinggal lamb aje. Aku pun takdelah sedih sebab makan ayam pun dah muak kan. Jadi makan lamb la kitew*

*lamb nyum..nyum.Sedap giler. Sauce boleh mintak banjir.Huahua..kau ingat ni mamak? (-_-') *

 *dessert pun ada 3 pilihan, cheese cake, blueberry tart dan fruits. Oh aku dapat buah. Elok sangat lah tu. Dah makan lamb tu kena lah redakan sikit perut aku nih.*

 *ini pula cheese cake. Food presentation sangatlah cun*
*waiter nih malu-malu pula nak bergambar.hahahaha. Tak, itu bukan penyerahan plak penghargaan. Tetapi adalah penyerahan BIL. ingat makan free ke? Muka Ain macam muka melayang RM180 ajeee..hahahaha..  Btw, yang jaga jadi waiter segala ni adalah student UiTM. Course Culinary ke apa aku tak sure tapi bidang masak-masak la. Dan mereka tengah praktikal lah ni sebenarnya.

 *ecececeee..malu aku diorang nih asyik panggil aku cikgu. Uhuhu..*



 *ni gambar bersama chef dan lecturer budak-budak hotel nih.Hee.*


 *pencarian Covergirl majalah Renang (memang tak wujud)*

 *favourite picture of them =)  *



Special thanks to Ain, Ain (ada dua orang bernama Ain), Anim, Tiqah, Mai, Asyiraf, Kak Long, Mira & Afzan.Lepas ni kata nak buat pot luck pula kan? hehee..jangan lupa yeee.. Nak makan masakan Ain sebab dia budak hotel, mesti pandai masak. heheh.

Masa tengah makan tu, aku hampir tersedak bila Afzan cakap pasal blog. Then pasal contest "Owh So Wonderful" la Aku macam "weyh, mana korang tahu? I tak pernah bagitahu korang pun I ada blog" (masa tu rasa cam nak menyorok bawah meja je)  Sebab biasanya aku memang tak bagitahu students aku la yang aku ni berblog. Kantoi pula.huhu. (-_-') Ooo..siot aje, dari awal kelas diorang dah tahu aku ni blogger tapi bila dah habis kelas dan buat dinner ni baru diorang bagitahu. Isk3..  Semenjak dua menjak ni selalu orang tegur di pool cakap baca blog aku. Oh serius sepertinya mahu menyelam dalam air dalam-dalam. Honestly aku rasa malu aku pun tak tahu kenapa. hukhuk.

 *Bila dah balik rumah kan, baru terfikir. Alaaaa, lupa nak try tudung ala-ala Hana Tajima feat Yuna ni . Huahua..

 Tapi, macam Ya habibi ya maulana baru balik tabligh ke nih?Hurmmm.. Ragu-ragu pula tapi memang senang lah nak pakai camni. Heeee.. =B


p/s: Ahaaa...bakal mengumumkan pemenang contest tak lama lagi. Harap bersabar. Peserta telah disenarai pendekkan kepada Top 20 supaya menyenangkan pemilihan pemenang. Aku sendiri pula terasa berdebar. Eheks. Over mak. Maka silalah bersabar ye para peserta. =)

31 comments:

  1. cikgu comel...
    boleh ajar OE berenang???

    seriously OE memang tak pandai berenang...
    dan memang takut air kalau pergi tepi pantai...
    takut kena hanyut dengan ombak...
    (n_n)

    ReplyDelete
  2. hahahahah..
    yg plg mengambil perhatian mestilah pelayan tuh..
    ahahaha

    =p

    ReplyDelete
  3. wah..sedapnyeee makanan tuuu..nak sikit? hehe..

    ReplyDelete
  4. OMG..sofia..your eyes is really beautiful...
    :)

    kamu sangat2222 cantik

    ReplyDelete
  5. OE: boleh2..tp OE kena datang UiTM Shah Alam laa..

    qyqa: hahahah..terpikat eh?

    Farhana Fabulous: eh sila lah amek.tp dalam perut la..

    eja: errr..dtg ajela =)

    anisa: errr..yeke? makaseh ya nis.

    ReplyDelete
  6. Eh sophie! Waiter tersebut ialah kawan bash la sebenarnya.. Ahahahahhah... Ha, cantik pulak tu gambar sophie yang first tu. :)

    ReplyDelete
  7. uih, mcam murah je hotel uitm...
    bukan ke byk student merungut mahal??
    hahahah

    ReplyDelete
  8. CIKGU DATANG AJAR KAT SINI BOLEH? HEHE

    ReplyDelete
  9. eh2..gambo ku masuk lam blog..malu la plak..hahaha..anyway thanx to cikgu coz sudi mai dinner with us!!

    ReplyDelete
  10. serious nampak macam penyerahan sijil ke apa ke. Bagi bil saja kah? Hehe

    ReplyDelete
  11. sophie nie dah cantik.. pkai mcm mane pun ttp nmpak cantik... bila pandai bergaya lagi lah brtmbah cantik.. :) ditambah lagi dengan budi bahasa.. waaah! cun lah sophie.. kekalkan k.. ;)

    ReplyDelete
  12. wawawa...superbnya makanan kat situ.food presentation dorg buat makanan tu nampak *mahal* kan?
    smoga ilmu yg diturunkan oleh *cikgu sophie* mbawa kebaikan buat semua.amin~
    ^_^

    ReplyDelete
  13. sophie, sedapnyaaa. nak cheese cake! eh eh, gorgeous lah youuuuuuuu!

    ReplyDelete
  14. wah sophie..muke bahagia giler bile mkn..sume nmpk sedap la sophie, hga murah dah tu dgn mcm2 menu..yum yum..

    ReplyDelete
  15. weehuuu! yummy! paling yana suka cheese cake! =)

    ReplyDelete
  16. aku uitm jgk weh.apesal aku tak dijemput pong.ah prempuan smua same lah.kuat makan.bahhahaha

    ReplyDelete
  17. comelnye sis ni ...
    tapi sedap agy makanan tu terliur tahap gaban

    ReplyDelete
  18. Erm sedapnya lauk pauk. Huuu, bagi bil macam bagi anugerah pulak ye. Hehehe.

    ReplyDelete
  19. ohh.baru tahu uitm ada hotel rupanya.wakakaka

    ReplyDelete
  20. Osh: wah datin itu bunyinya sgt wuhuu..tapi kalau datuk lg best.huahua..

    aida: hahah..nak kenal boleh gi hotel uitm k =)

    bash: oh really? ok ada org berminat dgn waiter tuh.haha..

    cEro: bg aku berpatutan jela.xla mahal sgt utk 4 hdangan. laipun ada lamb kowt..

    maizatul akma: hohoh..yeke? makaseh yah.

    ee: hehe..boleh kalau ada org nak bayar upah berpatutan.harharhar..

    ain : heheh..wat2 malu lak ain.hehe..most welcome dear =)

    am: tentulah tidak.haha.. bayaq sekali naa..

    ReplyDelete
  21. eyqsara: wahh tinggi melambung tu pujian.but anyway, thanks so much =)

    airaniez wirdani: mmg nampak cam mahal.rasa mcm VVIP lak tuh meja tgh2..haha.. Owh..es.. Amin..

    Faa Niza: sedap kan.. heee..thank you eh =)


    d_LA: kalau makan camni tp muka sedih mmg tak tahu nak kata apa la kan..hahaha..

    Zulfahmi Abidin: sbb kau tak cukup criteria nak jd VVIP. wahahahaha.. errr..ade ke org tak suka makan? hikhik..

    twinkle twinkle: heee..memang =)

    Qaseh Dalia Adelia: heheh..thank you. =)

    Miss Tira: Haa tahu takpe..kihkih..

    Syida : urghhhh... haha..

    nazirul: a ah la.mmg ade.. =)

    ReplyDelete
  22. bestnye makanan.tapi cam ciput ngan amount die.kekeke.=D

    ReplyDelete
  23. sesuailah akak pakai tudung ala2 hana tajima tu :) cantik..

    wow rm18 4 hidangan, murah lah tu.. nampak makanan pun sedap2 je..

    ReplyDelete
  24. cikgu yg sgt lah cumil n kelakar..sophie,sy dah lme dah tak berenang since tngglkn skola mnengah..nti nk book sophie jd cikgula ye:D

    ReplyDelete
  25. yayank..awk sgt cumel..sumpah..suka

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...