Wednesday, November 3, 2010

Roti Kaya Berbulu

Tadi aku lunch tapi aku tak rasa macam nak makan nasi.
Jadi aku makan roti kaya. Alaaaa, macam roti canai dalam dia ada kaya tuuu..
Sedang sedap-sedap aku makan, aku ternampak sesuatu.
-
-
-
-
Sehelai BULU...
Yerrr..sehelai BULU yang macam panjang 1.5 cm dan kerinting.
Aku pandang mamak yang bertugas buat roti.
Terlihat tangannya.Yaaaa,memang berBULU kerinting.
Sekali ternampak baju dia. Tak berbutang bahagian paling atas..
Yaaaa..nampak BULU dada pula.
Masalahnya BULU tangan ke BULU dada kat roti aku tadi?
Masalahnya juga aku sangat GELI dengan kedua-duanya!!! 
Aku dah alihkan bahagian yang ada bulu tu.
tapi bila tengok balik beliau a.k.a bulu tu dah hilang.
Aku termakan bulu tu ke? T___T  Mamaaaa.....

p/s: tempat kejadian kat Restoran Khulafa' section 7. Mamak. Boleh tak aku nak sarankan semua pembuat roti diwajibkan memakai sarung tangan ketika membuat roti? atau adakah rasa umphnya akan berubah jadi tak sedap kalau tak kena tangan si penebar roti? mungkinkah ada enzyme atau organisma tertentu atau peluh yang membuatkan roti jadi sedap kalau tak pakai sarung tangan? Kesimpulannya lepas ni sebelum aku oder roti aku kena cek dulu tangan pekerja tu. Hukhukkk.. Kalau memang kedai mamak sia-sia lah aku cek kan.. (-_-")
 -
-
-
-
adakah...adakahhh ..aku cirit birit sekarang sebab termakan bulu? 
Arghh..stress!~

27 comments:

  1. hahaha think positive sopi.. bulu tu msti dah ditiup angin. or maybe da bersatu dengan bulu idung u. hahaha

    ReplyDelete
  2. aiyak!!
    potong steam la kalo jadi kes macam tu!!heee..

    ReplyDelete
  3. OMG..tmkn bulu..bulu dada?? eeeeeeeeee~~ aduh..sadisnye..huhu~saman je kedai tu..

    ReplyDelete
  4. salam..wah! ala-ala senario the movie la pula. ;D dah buat tuntutan kepada penebar roti canai terlebih beri isi roti canai?adou.. sadisnya..termakan 0_o'

    ReplyDelete
  5. gulp...patot la sedap sngt rupanya dah tercampur bulu pulak..haiii =.="

    ReplyDelete
  6. bahahaha...eeuuu..geli siot.sbb tuh la aku tak makn kat mamak sophie..^__^ forever...

    Terkini:
    1. Tembikai Susu Ais Kisar Gembira
    2.Lupe Sampai Tak Ingat 
    3.Beeppp..Beeppp....Beeppp

    ReplyDelete
  7. aiyarkk...termakan bulu kerinting. hahaha. lawak geli ni

    ReplyDelete
  8. ilang laa kick kalo pkai sarung tgn...
    sian ko, smpai cirit birit...
    jgn ke khulafa' lg, gi laa hakim!
    haha

    ReplyDelete
  9. HAHAHA. i dala suka makan kat mamak. cepat minum air 8 gelas hari ni nak buat hilang effect bulu dalam perut :D

    ReplyDelete
  10. Itu geli sangat-sangat lah! Xnak pun sebarang bulu di makanan okayy...

    ReplyDelete
  11. waaaahahahahaahahahaha...........nyum nyum!!!!

    ReplyDelete
  12. ayeem: tak rela disatukan.. T_T

    little cartoon: memang!!

    Khumaera: xpela,sbb semua kedai pn pekerja dia x pakai sartung tgn kan..huhu

    ...:ini bukan movie lg..inbi realiti! T_T kamu nak try x?

    Imzainieyzulkipli: double yucks!!

    erin: agak laaa..tu yg menyedapkan roti tu gamaknye..

    ReplyDelete
  13. iamnerves: huhu..ni bukan nama menu.

    fahmie:serious??????? tp mamak sedap n servis laju T_T

    kak ryann: tp ni bukan sy buat lawak T_T ini menyedihkan..

    cEro:hakim pun mamak. tp bolehlah try.

    syaheera: dah 2 botol besar dah minum.uhuks2..

    pinqib: baiklah boss!

    bash: benda nak jadi bash..

    nurin : T_T

    ReplyDelete
  14. aduh, mmg geli la kalau nk makan. setakat ni, i pegi mamak, takdela yg jd cmni huhu

    ReplyDelete
  15. hahaha
    geli giler..
    mana taw bulu tangan mamak tu?
    kot2 bulu lain ke.
    hahahaha

    X)

    ReplyDelete
  16. aiyarkkkk sophie..kenot imagine la..hadoiiiii..apesal sophie x gtaw kat mamak tu, yg bulu dia tertinggal lam roti..huhu..cian sophie

    ReplyDelete
  17. Salam kenal.
    Ingatkan tadi roti jenis baru punya. Hehehehe.... Lain kali complen jer kat mamak tu.., "Mamak, saya order roti telur bukan roti bulu".
    jangan dia letak telur lain.., sudah. hehehehehe.... Joke yek....
    Jumpa lagi.

    ReplyDelete
  18. itukan special ingredient!! he he....... =)

    ReplyDelete
  19. pehhhhh itu tebaik..kau adalah manusia paling betuah tuh..kehkeh

    ReplyDelete
  20. hahaha :) tim pun byk kali dah jadi cmni..hehhee..sabo je la ye..anggap la tu rezeki lebih..
    pasal ciri birit tu..
    xberani janji laa..mane la tau die basuh ke tak tangan ke belum kan?
    ntah2 belum mandi..
    :)
    pas ni pilih tempat mknn dgn baik k.. :)

    ReplyDelete
  21. haha..klaka la sophie.
    big apple kt alpha angel,w.maju member my mum jumpe kuku..erkkk!
    sampai skrg sy da xmkn big apple!

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...