Friday, August 27, 2010

Hari Aku Menjadi Staff UiTM Shah Alam!

Haaa..korang baca betul-betul ehh tajuk di atas. Ada rasa macam tipu tak? Sumpah aku tak tipu. Aku benar-benar nih jadi staf. Kalau jadi staf UiTM korang tahu tak apa maknanya? kad staf tu boleh lepas masuk mana-mana palang oii..Dengan keluasan UiTM Shah Alam yang merangkumi seluruh seksyen 1 ni, dengan siap berbukit bukaunya..aku dah tak payah risau nak parking kat mana. Aku tak perlu naik tangga kat Blok D FSPU yang sama tinggi dengan bangunan 5 tingkat,lepas tu kena naik lagi tangga dan bukit untuk sampai ke kelas di Tingkat 5 atau studio.Aku tak perlu parking kat padang kawad lepas tu jalan pergi fakulti.Aku tak perlu melalui pak guard kerek yang selalu tak bagi naik walaupun sekejap SEBAB NAK AMEK FILE AJE OKEYYY..
Aku tak perlu risau pak guard akan clamp atau saman kereta aku kalau nak parking mana-mana..

Ceritanya begini..

Aku terima number staff dua minggu lepas,baru berkesempatan nak buat sticker kereta staf semalam. Oh bila jadi staf aku dilayan jauh lebih baik berbanding student.Nak buat sticker tu serahkan surat yang aku ada number staf,lepas tu terus dapat sticker & tak payah bayar.Pekerja pun cakap baik-baik,takde nak kerek-kerek.

Masa nak tampal sticker kat kereta hati  penuh riang nyanyi "lalalalalalalala.." sambil rasa nak menitik air mata. tsk..tsk..

Lepas tu kena pergi menara buat kad staf. Lif nak pergi tingkat 6 rosak? aku nak sampai tingkat 1 pun kena panjat bukit (owh UiTM kenapa lah kau ni terletak kat atas bukit..) Lagi nak naik tangga sampai tingkat 6? puasa pulak tu.. tapi aku bersyukur.Sekali pergi terus siap kad staff aku tu.Muka siap berminyak-minyak,tudung comot momot.Abang tu siap tanya lepas amek gambar..

"nak amek lagi sekali ke ni dik?"

"eh takpelaa..tak payah susah-susah bang.." (dalam hati: huh! buruk sangat ke gambar aku tadi?)

Bila dah siap aku teruja gilaaaa ahhh dapat kad staff tuh.Turun tangga siap nyanyi-nyanyi lagi.."lalalalalaaa..." tengah jalan siap senyum sorang-sorang pulak tuh sekali "kecepekkkkk~!!!" aku tergelincir! (aaaaaAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaa~ malunyaaa akuuuu!!!) tulaa,suka sangat pergi mana-mana pakai seliper Jepun.Nasib tak ramai orang waktu tuh.Lantai basah & seliper aku dah haus.

Lepas tu aku ke Pejabat Fasiliti pulak nak validate kad staff aku tu supaya aku boleh melepasi mana-mana palang. Bapak senang lah..isi borang ajeee.. (-_-") lepas 2 hari dah boleh guna. 

*huahuahuaaaa....jangan jeles yer tawan-tawan semuaaaa..*



Nota Kecil Hari Ini:
1.Kalau ada yang tertanya-tanya macam mana aku boleh dapat number staf,tidak..aku tak rasuah sesiapa. Aku bekerja part time untuk UiTM .
2.Hati lebih lega dan sangat lega sebab aku boleh parking mana-mana yang aku suka tanpa perlu risau.
3.Aku sangat sengal kerana kad dan stiker  ini sebenarnya aku boleh dapat 2 tahun lepas.Sekarang aku di sem akhir pengajian.Sekian,terima kasih.. T_T  (hidup ini memang indah kan..)

3 comments:

  1. salam

    tahniah!! seronokkan bila dapat kad tu. Rasa lebih terbuka ..

    Yup!! hidup ini memang sangat indah. Semuanya terletak pada tanggapan dan apa yang kita fikir..

    ReplyDelete
  2. wsalam..

    hihihihi..mestilaaa seronok.mcm budak kecik bila dpt cokelet @ eskrem.. =)

    ReplyDelete
  3. Nak staff jgk. Staff dapat gaji.
    dari jadi MPP / MT tak dapat apa apa. haha.

    dapat kad staff, boleh main skate malam malam.
    kalau kena tatatertib, camne? haha

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...