Sunday, March 6, 2011

Dinner Anugerah Sukan. Bajet Macam Atlit.

Assalamualaikum dan selamat datang =)

Harini aku mahu update sesuatu yang telah lama berlaku yakni tanggal 25 Februari hari Jumaat sehari selepas mengajar kelas budak-budak yang hari Khamis itu. Heh. Heh. Ini ialah Malam Anugerah Sukan UiTM. Kiranya anugerah untuk para atlit la. Kononnya aku lah yang atlit tu. Heheh. Tapi tak, sebenarnya aku jadi wakil kolam renang aje. Bila berkata tentang dinner rasmi mestilah pakaian pun rasmi. Takde makna nak pakai dress ke gaun ke. Tetapi, aku telah berjaya cuba-cuba mekap muka sendiri.Haaaaaaaa... ce tengok. ce tengok!



Ni hasil dari suka belajar kat Youtube dengan blog cik MizzLullaby lah ni. Untuk mata aku guna eye shadow warna purple + black. No lipstick. Tapi pakai lip balm. Aku rasa seronok juga main kaler-kaler ni agaknya sebab aku memang suka melukis + mewarna kan.  (^_^)

 Sangat teruja sebab first time masuk dewan baru UiTM  ni. Aku bakal konvo disini weyhhh.. Bestnyaaaaaa!!

Yang paling tinggi ni lah Raja Azlina, perenang kebangsaan yang aku pernah cerita selalu ternampak dia berenang di pool UiTM. Laju giler dia swim weh macam dolphin aje bila dia buat Butterfly stroke. Kalau orang lain teruja bergambar dengan artis tapi aku teruja bergambar dengan atlit. heheh. =B


Wey korang tengok lah dalam dewan ni. T_T  cantik laaahhh.. Efek lighting dia, acoustic, space. Hurmm. I still love architecture no matter what =)

 Ok aku memang suka dengan dinding dia nih.

 Dan design ceiling. Wahhhh.. Best-best. (ok mungkin korang tak paham dengan keterujaan ini. Fine. takpe-takpe)

So there goes the girls  =) Sayang semua sebab mereka nih best!!!

 Ni pun sayang sebab sedap... =D


Dan sambil tu ada persembahan.
Persembahan lagu Jangan Pandang-pandang yang Ana Rafali nyanyi tuh. Cuba tengok betul-betul. Sebenarnya ada seorang gadis, lelaki dan syaiton. 

Tarian kebudayaan. Favourite. Boleh tengok di skrin..

 Mahupun di pentas.

 Selepas  itu dihidangkan dessert iaitu ais krim mini Cornetto. Comel sangat.

 Kecik betul. Entah tengok muka sorang-sorang macam tak puas aje..hahaha..

 Haaa, Encik Sahol pun ada tau. Sesiapa student UiTM tak kenal Sahol memang tak patut lah.

 Ok sebenarnya si Arina ni kuat mengusik si Mior sebab dia kuat melatah. Kesian giler ehh.. 

 Bash dah bertudung tau sekarang =D  suka. Comey.


 Ni meja atlit betul ni. Bukan sahaja mewakili UiTM malah negara. Dari kiri Raja Azlina , Zahra si perenang selat yang menerima anugerah khas dari UiTM, yang lelaki ni Taufiq namanya. Dah nama atlit renang kan, badan pun haruslah fit dan bidang yer.

Masa kat dinner ni lah boleh jumpa ramai atlit UiTM ni. Kadang-kadang kita tengok orang yang bersukan ni kalau kat padang ke peluh-peluh lah kan. Tapi sebenarnya mereka ni fit. Postur badan elok tegap aje. Jadi bila dinner macam ni, dan mereka tidak berpakaian sukan tetapi memakai pakaian formal, wallaweiii.. Memang nasib baik I setia tau. =B   kahkah. Ok main-main kang ada yang merajuk kang. Pendek kata boleh jumpa abang-abang fit dan kakak-kakak tough la. Dan bila ditayangkan kejayaan atlit UiTM, aku rasa bangga sangat dengan diorang. Tak sangka ramai juga yang sampai mewakili Malaysia. Dan anugerah keseluruhan dimenangi oleh pasukan Futsal UiTM. Ok tahniah!!

Gambar kami yang pergi dinner.


Ok bye. Ingat tau, kalau nak belajar mekap pergi ke blog MizzLullaby tu atau cari di Youube pun banyak. Or magazine ke. Heh. Siap promote pulak. Macamlah korang tak tahu. Kah kah. Ok seriously, bye-bye. =B

18 comments:

  1. buat yg xpandai mekap mc saya kena laa gi blog misz lullaby tue...

    ReplyDelete
  2. sofia.kamu sgt2 cantik dalam apa jua keadaan pun ;)

    cantik!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. everything is nice from make up to baju. hehe. sedap x makanan die? hehe

    ReplyDelete
  4. wahh esok pun nak dinner ni
    nak belajar mekap
    ekekekeke

    ReplyDelete
  5. wahlaaa..ni anak murid ML ni..hehe:)

    ReplyDelete
  6. wow!besar nye dewan ni..huhu..tibe2 rase lapar lak tgk mknan tu..ehe..

    ReplyDelete
  7. mana ade bajet atlit. sophie mmg atlit pun kan. atlit renang

    ReplyDelete
  8. EB pasti teruja lau dpt bgmbr dgn Cik Sophie.. hehehe..

    ReplyDelete
  9. comel...
    OE bab make up ni yang biasa2 je...
    just blusher, bedak, lipstick, liner...
    dan effect2 tu OE tak tahulah...
    just kalau cuba2 dan tengok tutorial, boleh agaknya...
    hehhe...
    (n_n)

    ReplyDelete
  10. wow! cantik nye!seyesly. love ur lipstick!^___________^

    ML busy gile minggu ni..uuu, internet plak problem. hari tu da komen panjang bejela kat sophie, sekali bila nak post, tenet hang. arghhh..tensen2...

    hihihi...sophie nampak cantik sangat.btw, meriah gile dinner.jeles tgk makanan.uuuuuu =)

    ReplyDelete
  11. Pergh!!! Cantik2 dewan!!!mAsuk dulu xde lighting gituuu pun!!! Huhu... Xsempat nak ber'grad' dekat UiTM, dah pindah uni lain..ahahah

    ReplyDelete
  12. dla pun eksaited kalo jmpe atlit..aritu dpt pose ngan fairuzizuan mmg best..tgi tol raja azalina tu yer..lawa ahhhh dewan tu sophie..siyes gempak rrr design, lighting tu sume..

    ReplyDelete
  13. anies: hehe..sila lah.. =) dia pun peramah orgnye.

    anisa hanag tuah: oh terima kasih..

    nabilla nasir: oh tengkiu. eh mestiii..kalu x sedap xletak la gambar.hehe.

    ery: sila2..

    syazwani: mmg sodapp..

    alexa: hekhek..a ah la alexa. berguna tips dia.

    ReplyDelete
  14. fasha: tengkiu fasha.. =)

    niesz: mmg besar.kalu lapar makan roti.hee..

    ee: eeeii, xdela sampai atlit renang.tu zaman bila ntah.wakil fakulti aje pun..kuikuikui..

    EB: errr..kenapakah? sy bukan artis..

    OE: ala same aje kite. sophie pn tak berapa reti. lama2 ok la. =)

    ML: ni gara2 tutorial ML la ni sophie berani mekap camnih. makanan aje ML ni tahu, badan kecik jgk.. =B

    ReplyDelete
  15. cEro: mestilah best =D

    Mardhiyyah Ridzuan: yeke? heheh..takpe,lain tempat lainlah special dia.

    d_LA: wahh ada juga yg memahami akhirnya. Sep sikit!!!

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...