Sunday, October 24, 2010

Mari Menonton Filem Pendek Kelas Saya!

Hye semua! Hari ni aku mahu berkongsi movie video ni dengan kamu semua.Ini adalah filem pendek dari Archifest (Architectural Festival) di fakulti aku masa sebelum puasa. Pada setiap sem, setiap batch dikehendaki mempertaruhkan short movie mereka berdasarkan genre yang telah diundi. Sem ini studio aku mendapat genre thriller. Memandangkan tema Movie Archifest sem ini adalah Isi tempat Kosong, jadi syarat movie ni haruslah ada adegan telur pecah. Terpulang bagaimana nak olah dan isi tempat kosong  mengikut genre masing-masing.Di awal atau akhir cerita. Jadi movie ni adalah usaha budak kelas untuk berlakon,jadi camera man,pengarah. Tapi I tak berlakon laaa.. hehe..

Sebenarnya movie ni buah hati kite edit sama..(hehe..malu-malu kucing.) Sila biar loading dulu baru play supaya tak sakit jiwa menunggu.Ohh! Pakai head set juga supaya jelas sikit nak dengar setiap pertuturan.huhu..

Ramai juga kawan-kawan course lain yang tanya kenapa budak Archi ada short movie.Macam takde kena mengena dengan course.Aku pun tak dapat jawab tapi kalau kamu mahu tahu antara pelakon-pelakon yang pernah ambil course ni di sini ialah Azhar Sulaiman dan Afdlin Shauki,Ashraf Sinclair.(cuma Afdlin & Ashraf Sinclair kecundang di tengah jalan..syhhh..) Siapa tahu mungkin muka-muka dalam short movie ni bakal jadi pelakon.hehe..
Ok,sila menonton.Tak gempak macam Hollywood pun..Sekadar movie pelajar universitas gitu. Selamat menonton!! (^_^)V

p/s: Pekerja mamak tu pun bagi support tolong berlakon sama part terlanggar Shan.haha. 

11 comments:

  1. salam...

    wow...
    bestnye buat video pendek...Hehe...
    Saya pon suka..hehe...

    ReplyDelete
  2. Saya prasan mamat tu pakai baju Sarawak hehehe.

    ReplyDelete
  3. alamak! xdpt nk tgk intenet lembab sikit....

    ReplyDelete
  4. tekan 'like' lapan kali..
    aku layan beb video ni...

    ReplyDelete
  5. NAK JADI MACAM SHANE DAWSON ATAU RYAN NIGAHIGA. THANKS FOR DROPPING BY.. FOLLOWING U.. U CAN FOLLW ME BACK IF U WANT TO (PANTUN)

    ^^

    Latest entry di:
    Aku dan makanan

    ReplyDelete
  6. nape sophie x berlakon skali..hehe..moral of the story, jgn suke langgar2 org..

    ReplyDelete
  7. ceh.. sophie pun duk inteprem kt dlm tu.. hehe.. nampak gaya tudung pun dh tau.. hehe..

    erm.. adus, xdpt lagi motif cite nie...

    ReplyDelete
  8. ayeem : amek lah.takpun,berlakonlah.. ;p

    azwandy:hehe..best.tp tak pernah blakon.

    Faizal & Fasyitah:
    wow,tajamnye mata kamu..!!

    Nick: takpe,next time online kat tempat yg laju sikit line dia ok..

    cEro: thanks cEro,suka bagi kata-kata pujian.hehe..

    hiro: eh mestiiii...kata dah final sem.kalu tak stail malu dgn junior2..

    pinqib: tengkiu okey..i'll drop by..

    ReplyDelete
  9. dLa: sbb tak layak blakon laaaa.. nanti criter thriller jd lawak sbb asyik gelak n sengih mcm kerang busuk.

    lifeguard: ni konfem June! haha.. kena tgk beberapa kali kot baru paham.. ;p

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...