Wednesday, July 14, 2010

Site Analysis- Student Hub Centre



*ni Kak Pah. Aku selalu cakap dia kakak aku . Sebab nama dia Sharifah jugak.hehe.*

Sehari selepas pergi Genting tu ialah hari subjek Design. Penat semalam masih belum hilang. Tapi kena jugak melawat site sebab dahla ini kerja berkumpulan.Lagipun kena kenali site dulu baru boleh dapat selesaikan design.






Sebenarnya ni gambar budak-budak kelas aje.Haha.. saja nak bagitahu hari Khamis tu aku ke site untuk analisa site.


kena lah buat catatan kan.takkan nak ingat dalam otak aje..


bergembira walaupun tengah pening kepala sebenarnya.


Bermain memang kesukaan kami!



Lepas membuat site analysis, kami pun kena lah bentangkan apa yang kami dapat hari Isnin yakni semalam. Jadi gambar dibawah hanyalah seciput ajelah daripada keseluruhan slide yang jumlahnya 100 lebih slide. Ohya, site kami dalam UiTM Shah Alam aje. Kat depan menara. Tepi Kolej Seroja. Antara yang kami kena kaji ialah Topography, Circulation (jalan dalam UiTM ni macam mana camtu-camtulah.. Lagi, bangunan sekeliling ialah bangunan apa, study of people & activity (macam student course apa yang banyak di area tu ) kami juga diminta membuat Questionnaire untuk pelajar tentang apa yang mereka mahukan sebenarnya. (apa yang tiada atau susah nak dapat di UiTM).Ramai yang minta lebih kepada entertainment dan games. Macam court futsal, bilik study, dan lain-lain lagi.


2 comments:

  1. ape yg korang belajar nie mmg luar kotak pemikiran fahmie tau..haish...

    ReplyDelete
  2. eh yeke?
    tapi memanglaa..kalau nak buat bangunan bukan boleh suka hati buat aje. pelbagai aspek kena amik kira. termasuklah arah angin dengan arah mana matahari terbit dan terbenam.

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...