Sunday, June 3, 2012

2 June 2012- Hey It's My Birthday!

Aku dilahirkan pada 2 Jun 1988. Oleh itu, kalian boleh kira-kira sendiri. Umur aku dah masuk 24 tahun. Heeeeee... Tak sangkanyaaa.. (^__^) Rasa macam baru je 21 tahun maah..

Satu penantian dah pun berakhir. Exam IELTS. English test nak melanjutkan pelajaran ke luar negara. Alhamdulillah result dah keluar 1 Jun. & yeayyyy!!! Aku lepas dua-dua requirement Universiti dengan MARA. Sobs..sobs. Memikirkan kerisauan aku sebab kekurangan masa nak study bebetul memandangkan kerja kat ofis berlambak & selalu balik lambat. Bila penat, tak larat nak study. Tapi Alhamdulillah aku lepas. T___T  Terharu.

2 Jun 2012. Aku tak sempat nak celebrate birthday aku sebab aku balik Perak. Cousin aku kahwin. Jadi dari 1 Jun (dia punya akad nikah), 2 Jun (kenduri belah perempuan) 3 Jun (kenduri belah cousin aku) Tapi 3 hb aku tak dapat hadir. Sebab apa?? hiuhiuhiu... *gelak annoying..*

Nak pergi Singapore!!! 3 hari 2 malam. Ooooh La Laaaa~ Rasa macam birthday trip siottt! Company yang aku bekerja ni buat family trip ke Singapore. Hiuhiuuuu.. Masuk USS free!! (^__^)V

Thank you GDP Architects! Susah-susah aje buatkan birthday trip untuk I. Ahaks!! *walaupun I benci gilerr packing barang tapi sebab semangat ni. Plus tinggal sebulan je lagi nak kerja.huhu..Ku gagahi juga walaupun tak berapa sihat *

And..Dapat sebilik dengan Aainaa, arkitek comel yang single macam I.kehkeh.. 
Soulmate pulak tu lagi sekali pakai baju combination warna sama sebab tu wajib bergambar. hahahah..
Lagi best, InsyaAllah dia akan further sekali gi UK sama dengan I. Whoaaa! Awesomeness!!

Aku pun tak tahu lah macam mana nak handle ni. Tak berapa sehat tapi dah semangat ajak orang naik roller coaster. Siap berangan nak jerit all out.Kahkah. Ada kang aku menjerit keluar muntah. Best jugak kan. ;p

Tengok video ni. Anak buah I dedikasi lagu hari jadi untuk I. 
The K-Pop boy:

video


p/s: Tahun lepas, 2011, tahun yang SANGAT, SANGAT mencabar buat aku. Tapi Alhamdulillah, tahun 2012 ni, banyak benda yang lancar, dipermudahkan buat aku. Aku harap aku okey & cool sentiasa.. *ceh poyo tu wajib ada*   =)

1 Jun 2012. Nak letak gambar masa 2 Jun tapi camera masih ada kat adik. So this is the latest picture of me with my daddy cool. Heh heh.. Ikut muka ayah tak? Tapi warna kulit itu besar bedanya. Hahahaha..sebab kulit aku ikut Mama. 

Warghhh! sambung packing barang!
Tiba-tiba stress balik sebab tak suka packing barang. Bye-bye! 

26 comments:

  1. kita sebaya! :) jgn stress2 ea. :D

    ReplyDelete
  2. Happy Birthday sophie,
    gosh u've the same bday as
    my mommy!

    ReplyDelete
  3. Happy birthday Sophie!!!! Wah, baru je update cerita pasal birthday celebration bestfriend dekat Sydney. Anggap lebih kurang je la birthday korang kalau macam tu.hehehe. Anyway, not the celebration that matters, but the remembrance that counts kan?? :)

    Have fun dekat USS!

    ReplyDelete
  4. sophie kita pon dapat mara utk sambung bulan 9 ni. ada join group kat fb? kat sana byk discussion about this matter. kita tak amek lagi ielts sbb uni n mara tak kesah tak amek. sekali visa punye new requirement katanya kena amek. terus dah cuak. bulan 7 ni baru nk pergi amek kot. susah tak agak2?

    ReplyDelete
  5. reply kat sini la. hehe. kita apply uni of sheffield. btn 21jun ni. awk btn bila? awk masok uni yg dalam gambar entry aritu eh?

    oh macam susah jer ielts. takot kena repeat je nanti. mintak2 tak la. aminn.

    ReplyDelete
  6. boleh hantar dulu btn tu. email kat en sufian yg assistant director tu. dia boleh uruskan. btn pergi bulan july time bulan pose. huhuhu. tu yg amek bulan june tu. tapi surat tak sampai lagi tak tau la dapat ke tak. kita byk lagi tak setel sebab degree pon tak habis lagi ni. uni pon baru dpt conditional offer sbb dia nk result. huhu. insyaAllah dipermudahkan la hendaknye..

    ReplyDelete
  7. selamat hari jadi sis ;) waahhhh exsaiteddddd nyeee :D

    ReplyDelete
  8. tahniah sophie. tahun lepas macam-macam dugaan mencabar, tahun ni alhamdulillah Allah bagi kelancaran dalam setiap hal. selamat hari lahir dan selamat belajar di UK!

    ReplyDelete
  9. wahhh.. congrates kak sophie.. ielts tu susah tak? btw, happy belated birthday.. have fun kat USS nnt.. :))

    ReplyDelete
  10. kak, tertinggal huruf m dekat alhamdulillah..SELAMAT HARI TUA ye kak sophie:)

    ReplyDelete
  11. hepy beday, sis!!..:).. may Allah bless u..

    ReplyDelete
  12. sama laa, aku pon benci gila packing barang...
    unpack barang apetah lagi..hehehe

    btw, tahniah sophie..
    proud of you..

    ReplyDelete
  13. Selamat Hari Lahir aunty Copi! Semoga dimurahkan rezki dan panjang umurnya...

    ReplyDelete
  14. epi belated besday sophie..semoga hidup sentiasa berada dalam rahmat Allah..^_^

    bestnye dapat sambung study kat obersea..take care dear..semoga kejayaan sentiasa mengiringi sophie..

    ReplyDelete
  15. waa, happy belated birthday kak sophie! may God bless you always lah, muah muah *tetiba* :)

    ReplyDelete
  16. Selamat Ulang Tahun Sophie...
    Maaf waktu amat mencemburui sekarang ini.. Semoga diberikan kesihatan yang berpanjangan, semoga dipermudahkan urusan.. Happy always... ^_^
    Wassalam..

    ReplyDelete
  17. heh Sophie..bila tengok tarikh bday Sophie tu,baru akak realize..birthday kita terbalik no je..akak 6.2..haha..so lpas ni confirm takkan lupa bday Sophie..(kot2 sophie pun ingt bday akak..haha)
    Anyway selamat bercuti..enjoy your trip! Singapore mmg best utk architect2..amik gambar banyak2 k..:)

    ReplyDelete
  18. woahhhhhhh.. nanti post tau entry holiday ke Singapore..
    nak tgk =))
    tahniah utk sis.. sbb berjaya..

    tahun lepas.. mcm2 perkara yg lya x jangka..terjadi..
    tahun ni dah x mcm dulu.. mencabar sgt..
    but it's okay.. ni la cara kita nak belajar nikmat bersyukur dari-nya

    ReplyDelete
  19. btw happy belated birthday =))
    moga terus sukses ya!

    ReplyDelete
  20. Happy belated birthday. Enjoy, nanti kat sana dah kena baju tebal-tebal, takleh lompat sesuka hati :P

    ReplyDelete
  21. congrats dear!
    sy pn berniat nk smbung dn amik IELTS tu..tp huhuhu..x sudh2 postpone je..
    pape pn..smga jd archi y bjya ya!
    (^_^)


    #youareinspiringme#

    ReplyDelete
  22. @cik violet
    Haha..eh tak stress dah. sebab happy sangat dapat pergi.. =)

    @Fatim
    I bet your mummy must be awesome too ;p heheh..

    @amirah
    Totally true!! the remembrance that counts. This time, i really couldn't forget.

    @nur hidayah isa
    Nak kena cari ni group fb tu.


    @najwairina
    Hehe..terima kasih. Eh mestilaa eksaited!

    @nurdani
    Terima kasih banyak dani. Plus, tq so much buatkan kartun vector tu. =)

    @L.is.for.Liyana
    Thanks dik =) IELTS tu bukanlah susah gila. Cuma dia tricky & sangatlah tak cukup masa. Jd kena biasakan buat latihan tu laju2 sebab takde masa nak check jawapan balik.

    ReplyDelete
  23. @Farahin Najwa
    Wahhh thanks dik!! hehe. Yerlaaaaa..dah tua. sobs..sobs..

    @♛ Dea Arematt ♛
    Hey thanks so much=)

    @Iffah Afeefah
    Yer, terima kasih banyak.. =)

    @cikcimi
    Terima kasih banyak.. =)

    @cEro
    Oh yelaaa.unpack barang juga adalah membencikan. Heee, tengkiuu Cero! =)

    @AmirFX
    Waahhhh, jangan panggil kite aunty Copi..hahahaha.. Anyway, thanks Amir!! =)

    @♥CIK SHA♥
    Terima kasih banyak-banyak Cik Sha.Amin... =)

    @Miasaranajwa
    Terima kasih banyak dik. Muah Muah balik!!

    @EB
    Hey EB!! Lama tak nampak! cewahh! Thanks So Much!! Amin~


    @airaniez wirdani
    Wahhh! kita ni selalu ada link hati eh.haha.. Camni senang la nak ingat birthday akak! Btw, dah amek banyak gambar dah pun. Heheeee.. =B

    @azalia hjsalleh
    Takpe, sabar aje.Mesti ada hikmahnya cuma sekrang ni belum nampak je lg hikmah tu. Anyway, thank you!!! =)

    @Am
    Alaaaa..serius ke tak boleh lompat2 dah? Hurm, risau pulak pasal kesihatan kalau sejuk sgt.

    ReplyDelete
  24. @Are_Rull
    Kalau nak amek, amek je jangan tangguh-tangguh. =)
    yeay!! terima kasih!! =)

    ReplyDelete

Yang ringan tangan mengomen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...