Monday, June 18, 2012

Alam Lain?

Kadang-kadang aku bermimpi aku ada kat tempat lain.Macam alam lain. Tempat yang cantik giler tak pernah tengok dalam mana-mana movies atau gambar. Aku pun tak tahu macam mana nak explain. Selalunya tempat tu nampak sangat fresh, tenang.. Ada air. Pernah nampak ada batu bulat cantik yang terapung. Macam sangat pelik.Tapi cantik sangat-sangat. Menyampah gila kalau tiba-tiba terjaga dari tidur masa tengah mimpi pergi tempat yang best tu.


Mestilah dua gambar kat atas ni bukanlah gambar terbaik untuk describe tempat tu. Cuma entah, cantik sangat susah nak digambarkan dengan kata-kata. 

Bestnya kalau dapat masuk syurga. Mesti jauh lagi cantik dari apa yang aku nampak dalam mimpi.
Tapi layak ke? 
T__T


6 comments:

  1. erk

    surga & neraka banyak level

    agak-agak kita lepak dekat level yg mana agaknye yee

    hmmmm

    ReplyDelete
  2. insyaAllah.. kita sama-sama usaha ke arah itu. selagi nyawa dikandung badan.

    ReplyDelete
  3. syurga adalah matlamat terulung semua umat manusia...
    InsyaAllah...

    ReplyDelete
  4. kak sophie.. ape facebook kak sophie ek.. nk add la.. sy ade byk nk tnye pasal seni bina ni.. please.. tq

    ReplyDelete
  5. anisa hang tuah: hurm,level pertama pun belum tentu dpt jejak..

    oshinz: =)

    J.Syazwana: =)

    cEro: betul jugak.siapalah nak masuk neraka kn. tp peliknya ramai orang tak sedar2 lagi masa buat dosa..

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...