Sunday, August 26, 2012

Perasaan

Okey, aku ada masa lagi 2 minggu sahaja lagi sebelum sambung belajar. Sebelum ni masa berhenti kerja rasa macam ok, aku ada lagi masa 2 bulan sebelum "terbang". Tapi sekarang tinggal 2 minggu?Hurmm.. Kalau korang tanya apa perasaan aku sekarang, serius aku tak tahu. Rasa macam percaya tak percaya lagi. Kalau nak tanya soal preparation, aku memang tak prepare apa-apa lagi. Aku lagi pentingkan PC mahupun laptop yang aku nak bawak. Kena upgrade ke apa, tambah software ke sebab yang tu paling mustahak untuk aku sambung study. Baju-baju, etc, takpe lagi, kat sana boleh cari. 

Sekarang ke mana-mana aku pergi aku akan ambil feel. Feel dengan suasana, makanan, keramahan orang-orang sekeliling, keharmonian negara Malaysia.(patriotik ni sebab dah nak merdeka.Haha..) Esok baru aku dapat buat visa. Aku harap takde halangan untuk siap walaupun aku takut lah jugak siap lambat. T__T 

Of course, aku harap dapat kongsikan cerita macam mana aku boleh decide nak sambung study ke luar negara walaupun pada mulanya aku tak bercita-cita sangat pun nak sambung luar. Nak share juga kenapa aku pilih UK bukan Australia mahupun New Zealand. Tapi, bila dah betul-betul menjejakkan kaki kat bumi UK baru aku cerita lah. Takmau cerita banyak dulu takut tak sampai.huhu..

Apa-apa hal pun, bila dah sampai sana nanti, perkara pertama aku nak buat ialah tampar pipi aku dulu. Untuk pastikan aku tak bermimpi. =)





11 comments:

  1. nanti dh sampai sne jgn lupa amik gambar tampar diri sendiri sebagai bukti tau =) lol

    insyallah allah akan permudahkan segala perjalanan =)

    ReplyDelete
  2. aih aih seronoknya sophie nak ke oversea.. nanti boleh kongsikan kehidupan dekat sana :)

    ReplyDelete
  3. All the best Sophie..
    Hope walaupun lepas kau ke sana, persahabatan kita dalam blog tidak terputus..

    ReplyDelete
  4. Chill babe...InsyaAllah, semoga Allah permudahkan urusanmu. Bawak la semangat perjuangan sebagai anak bangsa negara di UK nnt. Ingat asal usul kita. Make ur parents and Malaysian pround. InsyaAllah, doa2kan farah ke sana jua next year. So u go another kawan teman u kat sana! :) Aminnn

    ReplyDelete
  5. hehe samalah. macam takde niat pon dulu nk sambung belajar. tup2 je. hehe. flight bape hb? mine 14 sept.

    ReplyDelete
  6. wawhhhhh..syoknyaaa dpt g UK :)

    ReplyDelete
  7. gua pun nk ke uk gak tahun depan..
    nanti boleh jumpa u cik sopi nanti..

    ReplyDelete
  8. amboi siap nak tampar pipi lagik..hehe. Good Luck Sophie ! Jangan lupa update blog..hehe :)

    ReplyDelete
  9. kejap je kan 2 bulan? semoga perjalanan sophie kat sana dipermudahkan..belajar rajin2 tau! hehe..^_^

    ReplyDelete
  10. Sophie!!!
    Tak sangka nak pergi dah... Xsempat jumpa pun. Keep us updated on your experiences okay! :) :)

    Oh, you know what.. bash activate blog balik just to make sure we're in touch. :)

    Tapi, nama and url blog dah lain. Nak ada hidden identity sikit ;)

    http://teahwrites.blogspot.com/

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...