Wednesday, July 11, 2012

Quick Update of Latest Activities

Aku tak sangka hidup aku akan jadi begini. T_T *emo lebih* Busy lah juge walaupun dah menganggur. Sebab tu aku memang dah agak dah aku akan jadi penganggur yang berwibawa. Muahahaha..

Nasib baiklah aku dah berhenti kerja. Aku rasa aku buat pilihan yang tepat untuk berhenti kerja dua bulan lebih awal sebelum kelas bermula. Sebenarnya aku memang nak update belog. Tapi masih tak berkesempatan. Oleh itu, meh aku share update activiti apa aku dah buat dari hari berhenti kerja sampai sekarang.

(1) 
Momento terakhir di pejabat? Hari last ialah 29 June 2012.



(2)
Pemprosesan pembuatan kasut. *perghhh ayat!!!*
Errr, ini paksa rela projek pendidikan Seni adik aku. Aku tukang cat kasut.
Sampai hati buli kakak sampai pukul 3AM.
T_T




(3)
Pergi Floria di Putrajaya. Bawak Mama sebenarnya sebab dia suka bunga. Sumpah penat weh. Dahla panas gilewww~ Kalau aku layan berkebun takpelah jugak. Tapi takpelah. Sebab mak aku minat sangat bunga kan. So dia asyik tak sabar-sabar aje nak pergi. Siap pergi dua kali lagi yer kawan-kawan..
Bunga orkid kat sana cantik gila!

(4)
Last sekali, pergi Pulau Redang bersama besties masa study archi kat UiTM dulu. Wahh teruja nak cerita kat korang. Best gilaaaa!! Aku rakam video underwater sekali. Baaanyak ikan! Penuh berharap nak edit picture video plus underwater video untuk tatapan korang. Aww~ I'm suweet kan? kahkah..

Ok, tu jelah yang sempat aku update. Selain aktiviti yang pelbagai, aku juga kena bertungkus lumus untuk prepare documents untuk MARA. Fiuhh.. Harap-harap sempat & dipermudahkan urusan aku nak sambung belajar ni. Amin.

Haaa korang nak aku update mana satu? cewahhh! 
Btw, esok akan berjalan-jalan  ke Melaka pula sampai Sabtu dan Ahad cousin I bertunang di rumah I. Awww~ 
So faham-faham jelah zaman bila pulak aku nak update blog. 
Ok, bye korang.
Have fun & be happy always!!! 
 V(^__^)V







19 comments:

  1. ur adik amik seni eh dear?my students pun sbuk buat shoes tu.creative sngguh dorang.tema hidupan laut kan :))

    ReplyDelete
  2. banyaknya aktiviti. semoga dipermudahkan urusan untuk sambung belajar tu. sila update fasal Pulau Redang. terima kasih :D

    ReplyDelete
  3. kasut tu sangat cool la kak sophie! ohsem job.. >.<

    ReplyDelete
  4. guna kamera ape tu tangkap gmbar dalam air? :)

    ReplyDelete
  5. Salam Sophie..
    Slmt pagi..
    Nasib baikla eb p Floria mlm.. So x dptla jmpe sophie.. hehehe.. Actly kemalasan melanda n eb dlm last week.. P Floria pn last day da.. hehehe..
    Pssstt.. Floria tu dpn office eb jer.. hahahaha...

    Slmt berhujung minggu...
    Klu free dtgla ke booth kami GAMBARWAJAH PHOTOGRAPHY sempena PAMERAN PENGANTIN 2012 di SACC Mall.. Jmpe anda di sana.. hehehehe..

    ReplyDelete
  6. update la dik...banyak sgt cerita tu....kitorang ni suka je sibuk2 nak tau perkembangan adik ni...

    ReplyDelete
  7. bizi kemain eh..kehidupan sekarang arkitek..may God bless u ^^

    ReplyDelete
  8. eh.. patut la lama xnmpak.. apapun wish u best of luckk..! =) team 6 pon soon kamil and fawaz juga akan pergi...

    ReplyDelete
  9. wow sempat pegi redang!
    Lya bru je hantar my sister kat airport.. dia nk pi redang! I really wish I could join her tp lya keje part time.. susah nak cuti.. sobs =(

    moga segala urusan dipermudahkan =))

    ReplyDelete
  10. aiyoyo...banyak bz ini olang..nnti tak bz roger ye...:P

    ReplyDelete
  11. Tengok gambar ko dalam air, aku dengki..
    Kenapa aku tak pandai berenang lagi..hehehe

    ReplyDelete
  12. bestnyer banyak aktiviti boleh dibuat,, huhu

    ReplyDelete
  13. Puas hati bila dapat buat keputusan yang tepat kan? ;)

    Teringin nak conteng kasut sendiri, tapi belum berani lagi haha


    Waaaah siap ada video dalam air. Serius nak tengokk! hihi

    ReplyDelete
  14. saharinasaharudin: A ah my sis amek seni utk SPM.. yup, tema hidupan laut. =) heee.kantoi kat cikgu.

    nurdani: Hehe..ok, mesti akan update demi dani! hehehe.. =B

    Anisa Hang Tuah: PHD??? eh xlaaa.jauh lg tuh. sambung master..

    Sha Ohsem: Hehe..trimas.. =)

    Rara Nasiha: Camera Olympus Tough. Memang untuk underwater..

    ReplyDelete
  15. Syazana: Sila snorkeling cepat! =)

    Apit: Heheh.. =) tengkiuu..

    EB: Waalaikumussalam.. Masa pameran pengantin tu akak ipar sophie pun tolong kawan dia yg wedding planner. Tp x sempat pergi.busy.. ;(

    O'gosh: Heheh..ok2..insyaAllah akan try update..

    Ain dzaya: Hurmm..kalau bukan nak jd arkitek pun mungkin akan busy juga kot.memang x boleh duduk diam. hehe..

    wfn: Tengkiuuu.. huhu.. tahu diorang akan pergi juga.. sobss.. ;'(

    azalia hjsalleh:
    Lia patut pergi je tau. keje part time? EL je..hehehehe.. Thanks.. =)

    Ilusi Hafiezd:
    Tulaaaa.. T__T insyaAllah..

    cEro: adessss.. belajar laa..maish belum terlewat.

    lilypelangi: yer..best2.. =)

    Yousof: a ah. puas2.. ala, conteng je, beli kasut yg murah2..xla rugi sgt nak conteng. haa..video tu..nanti.... =)

    ReplyDelete
  16. Lawa kasut! Try check out http://doodlejunkies.blogspot.com

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...