Thursday, December 1, 2011

Baru Aku Faham Kenapa Orang Minat K-Pop

Selama ni aku tak lah layan sangat K-Pop pop pop ni. Aku pun tak berapa kenal lah group-group K-Pop ni. Aku cuma tahu group macam Su-Ju, SNSD dengan Wonder Girls, & KARA kot. Yang SNSD tu aku macam familiar sebab housemate lama aku dulu suka ulang tayang lagu SNSD Gee 3x Baby~ baby~ mana lah tak melekat dalam otak aku lagu tuh. Aku ni pulak, bila tak paham bahasa Korea & maksud lirik tuh makanya aku malas la nak layan,sebab aku rasa macam takde feeling bila tak faham.

Masa aku demam aku rasa bosan giler. Aku pun usha youtube. Tiba-tiba tergerak hati nak usha group-group K-Pop ni. Nak jugak tahu kenapalaaaaa orang suka sangat K-Pop ni.Err, sebenarnya memang takkan habis usha la sebab banyak kot. & kadang-kadang bila tengok half terus nak tukar malas nak tengok dah, nampak macam sama aje stail.

Tapi, ada group yang finally buatkan aku suka kat diorang. hiuhiuhiu.. =B aku tak tahu kenapa bila tengok video diorang rasa macam nak ulang banyak kali. Aku dapat rasa kelainan kot kat diorang punya dance step & stail. Haaa.. memepersembahkan. Ni dua lagu feveret aku dari KARA. Aku tetibe minat giler kat Nicole Jung yang berambut pendek lurus tuh. Awww~ finally. Baru aku faham kenapa orang boleh minat K-Pop. (^_^)V tak sangka boleh terjebak.


Dalam banyak-banyak video music KARA, aku paling suka lagu Mister dengan Step. Sebab diorang menari dengan sangat energetic, tak begitu ala-ala gedik. Err, butt shake tu pun agak macam membezakan KARA dengan group lain kot.hahah Entah, masing-masing ada style sendiri. Cuma kesimpulannya, aku rasa aku minat KARA. yaaaa, terima kasih.

Eh jap ni video lagi satu. Lagu 'Step'. Mula-mula tengok rasa macam "apehal laa kalerful sangat baju diorang ni dah macam template blog aku" tapi bila layan lagu & dance diorang. Perghhh!!! yela, kesimpulannya suka la. Nak berkespresi terlebih pulak aku ni.


tolak tepi dance move yang menghairahkan bagi kaum lelaki. I gegurl tak rasa pape.hihi..

haih! sukanya Nicole punya style. Rupanya dia lahir tahun 1991? giler muda!! 
Err, tapi sekarang aku tak pasti KARA ni still ada ke dah berpecah.huhu. Tapi semua ahli dia comel-comel cuma paling suka Nicole. =B
p/s: walaupun tak paham apa yang diorang nyanyikan, tapi gua layan jelaaa..

ok. good night. zzZZZZZ.. 
(-___-)
esok kerja harus semangat sebab dah goyang punggung ikut tarian. wahahaha. ok tipu. bye. (^_^)V

28 comments:

  1. movie korean pun not bad tau. dulu pun saya tak brapa suka. since terkena panahan movie and drama korean trus taksub!! ^_^

    ReplyDelete
  2. wah..suka kt Nicole jugak..hikhik saye pun minat dia.
    and diorang x jadi berpecah :).

    ReplyDelete
  3. welcome to the club.. aku mnat KARA gak... diorang x berpecah lg.. still ade~ hehe

    ReplyDelete
  4. Oh my God aku pun suka KARA! Haha. >.<
    Group lain cliche'. Macam kena paksa. -.-

    ReplyDelete
  5. waaah.. sy pun lahir 1991.. (^^) minat KARA jugak~! ;)

    ReplyDelete
  6. hahahaaaaa...
    kita x minat
    tp kdg2 terlayan jugakkkkk

    ReplyDelete
  7. hihi kak sophie :p nmpknya kita sesama dh terjebak dgn kpop hihi :P Group KARA ni femes dekat Jepun jugak hihi nicole so cute kan ! Hehe kita minat CNBLUE nnti trylah dgr :D

    ReplyDelete
  8. err tetap tak minat. hahaha.

    tapi dorang ni seyes comel2 kan.

    jeles betul.

    kalau drama dorang layan jugak lah sikit2. huhu

    ReplyDelete
  9. sy pun korean haterz jugak dlu..tpi skang minat dua benda je, Running Man dgn Family Outing..variety show ni mmg awesome..x caye, pegi tgok..kompem addicted :)

    tenks mlawat blog..

    ReplyDelete
  10. aku tak boleh start dengar, nanti aku pun start layan k-pop. haha.

    ReplyDelete
  11. kara tidak berpecah.. ;) still bersama..
    skrg tgh dkt jepun.. buat promo..

    ReplyDelete
  12. lawak la kak sophie ni...baru sekarang nak layan k.pop tapi kalau layan kdrama lg best...hehe

    ReplyDelete
  13. Ee selalu terjebak masa cuti semester sebab balik rumah adik beradik semua sibuk tengok K-Pop. Ee pun join sekali. haha

    ReplyDelete
  14. Kpop?haha..Dah lama meninggalkan *bidang* ini..zaman2 belajar dulu rajinla main2 *sedut cerita* & lagu2 Korea..skrg kalau bosan sangat je layan movie Korea...Group KARA ni bila pulak timbul? Haha
    (Nampak sangat dah tua)

    ReplyDelete
  15. dreaming iylia: hahaha..biasanya org memang mcm tu. belum cuba belum tahu.

    haziq haikal: wah3.. mesti lelaki ramai suka kan.

    NanaHazwanee: yeahhh <--baru sekarang nak rasa best.

    DeaArematt: suju? menari gempak giler.

    Mirull Ibnu Azman: yeahh.. tengkiu..tengkiu.. pergh siap tahu update! true fan ni.

    ReplyDelete
  16. Shiro Petta Petto: hahahaha..kau pun layan??? cool!! a ah la, mcm kena paksa doe.

    Eyqasara: yer, sebaya dengan adik saya..

    azalia hjsalleh: kan..dulu pun tak minat. skrg boleh la layan lagi..

    J.Syazwana: haaa. ni kalau tak minat ni mesti minat Hindustan pulak.hihi..

    ReplyDelete
  17. Monkey: oh ni variety show?ok! tq tlg promote.ada masa nanti sy tengok.

    hanaahmad: standard tu. kat opis aku pun budak laki yg layan K-Pop.huhu.

    Miss Kira: wahh.. bagusnyaa..diornag ni dahla muda2..

    fitrah: huhu..lawak? isk3..sebab akak dah tua.eceh.. k.drama? nak layan tp x begitu ada masa..

    ReplyDelete
  18. eesyaheera: sophie pun nak amek dari adik sebab dlm laptop dia ada banyak drama korea. cuma nak beli externak hard disc dulu.hee..

    airaniez wirdani: kikiki..yela, nampak sgt kak aira dah lama tak layan.. ceh, padahal sy pn tak tahu bila muncul group ni.dlm 2008 kot.

    ReplyDelete
  19. kalau kak sophie da start nak minat dgn KPOP, tgk lg variety shows dorg.. melambak + best! x boring punye.. hehe.. :)

    ReplyDelete
  20. saya tak berapa minat dngan KARA..tp saya minat giler dngan Nicole.. =)

    ReplyDelete
  21. suka KARA sebab dorang gergous! but kurang minat K-POP.. entahh xtau kenapa, hehehe ;)

    LATEST ENTRY : Sanggup Curang Dengan Celcom Broadband

    ReplyDelete
  22. try dengar lahu lupin pulakkkk :)

    ReplyDelete
  23. Kara ? Saya x minat Kara sangat tp sye suke Nicole Jung ^^

    ReplyDelete
  24. anyway, akak dijemput membaca kpop fan-fiction saya

    http://nonstop-fanfiction.blogspot.com

    ^^

    ReplyDelete
  25. saya xminat kara tp ske nucole jung smpai uat style rambut pun ikut dy,.huihuihui,..lagu mister pun sy minat,..lg2 part goyang2 butt toh,..kkkk

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...