Saturday, May 28, 2011

Kalau Selalu Dapat Hangout Macam Ni Kan Best!

Memandangkan dah kerja, kita akan cenderung untuk menghabiskan cuti minggu dengan gembiranya. Release tension lah tu kononnya kan. Begitu juga aku. Sebenarnya kadang-kadang hujung minggu pun kena datang kerja maka kalau ada hari yang terluang tu roger-roger lah kawan. Haha.

Sebenarnya aku banyak aktiviti yang dah dilakukan sebelum ni tapi tak sempat update maka aku akan cuba update apa yang telah berlaku walaupun cerita macam dah basi. kahkah.

Maka hari minggu yakni hari berjimba bersama rakan seperjuangan di UiTM. Punyalah kuno aku ni tak pernah pergi The Curve padahal rumah tak lah jauh mana pun. (-_-') sadisss sekali Sophie ni.


Masa pergi tu tengok wayang cerita Seru. Seriously ending dia macam apa. Geram. Jalan cerita dah ok cuma sebab dia nak buat stail camera Paranormal Activity aku rasa macam tak sesuai bila all the time camera ala-ala shaking. Nak muntah tahu? 

Tapi.. Nasib baik I jumpa dengan Kapten Jack Sparrow.

Dalam pelukan Kapten Jack.Aww~ So romantic.Abang Jack melindungi I. *pengsan*

 
Tapi..kenapa I akhirnya ditembak?? Why Kapten? Why??? T_T Sob..sob..sob..

Oh! Supaya saya bertukar menjadi Kapten Sophie Sparrow! Awek Kapten Jack!! Yahoooo~
Ok serious merepek. Sudah.Sudahhh..


Adakah perempuan memang begini? Sambil jalan, sambil sembang, then stop tiba-tiba sebab excited dengan benda yang disembangkan? Then tiba-tiba menjerit excited. Perlu ke? (-_-')

Lepas tu dalam gambar nak buat aksi lakonan bermesraan. Dahla depan artis. Serius time tu ada Zahid AF dengan Zain Ruffedge. But, like I care..? 

 Sebenarnya The Curve agak best lah aku rasa. Environment dia. Hurm.Atmosphere. Ouh don't let me talk about architecture, you will regret it. Kahkah..

Nampak berapa botol air dalam tangan? Sebotol memang tak cukup. 

Ada lori bomba. Hehehe.. 

Sengalness always.

Sebenarnya tak plan pun nak jumpa. Macam tiba-tiba aje haritu jugak roger-roger dan terus gerak.

Friends, don't ever forget me if you fly to UK this September. Will be missing you girls a lot T_T

Terjumpa kawan sekelas di situ yang membuat preview performance untuk teater Dreamgirls Musical di Istana Budaya nanti. Dia menyanyi. Suara sedap gila! Oh harap sangat-sangat dapat pergi teater tu. Dulu pergi sekali kawan aku ni punya teater lepas tu dah suka & rasa macam nak tengok teater lagi. Paling aku suka tentang teater ialah penghayatan watak. Kalau musical, nyanyi life kot tu yang suka. 


Waktu malam pun sangat cantik. Lampu-lampuan bagai. Ada sikit lah rasa macam bukan kat Malaysia. kahkah. Bajet gila. 



Seperti ibu dan seorang anak yang nakal. Goshh.. gonna miss them a lot!! T_T

Ok, saya mahu pergi UK kalau kawan-kawan saya sambung belajar di sana. Mereka dah dapat tempat, cuma scholarhip tu masih diusahakan. Sesiapa ada advice untuk scholarship sila bagitahu. Nanti  aku sampaikan pada mereka. Aku nak pergi jalan-jalan je kat sana. hahah. boleh tak? Macam banyak duit je..Cheh.

23 comments:

  1. kamu sgt cantik seperti selalu & makin cantik..

    (:

    ReplyDelete
  2. Sakan berjalan.hee cite pirates x best kecuali ade.mermaid yg sgt.comel,dem

    ReplyDelete
  3. amboi smpai malam ko lepak yer. member ko pakai baju itam tak pakai tudung tuh cun siot.^_^ and UK eah? hrmmmmm...nak ikut jgk weh.....

    ReplyDelete
  4. anisa: huhu.. udah2 ler tu puji sophie. malu mehh.. but tq anyway.

    nazirul: agak la.. Suka part mermaid lebih daripada past Kapten Jack dengan Penelope Cruz tuh.

    Fahmie: Hehe.alang2 keluar biar sampai malam. Ceh mampuih aku kalu mak aku baca. haha. Yer. yer. dia memang cantik dan baik. Cara dia cakap macam Maya Karin. Sayangnya dia dah ada yg punya. =)

    ReplyDelete
  5. as salam..
    hoho~ berjalan2 ya kome~
    hehe..dengan berjalan2, kit aboleh melihat peredaran masa disekeliling kita ;)


    ▂ ▃ ▅ ▆ 100%
    ─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
    ──██─────██───██▄█▀───██▄█───
    ──██─────██───██▀█▄───██▀█───
    ─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

    so hari ni ok la kan berehat. sok lusa kena beralih ke kolam. jangan ada pengunjung sengal macam akak2 melayu tempohari sudah~ haha

    cuma nak tanya..

    apa mood sophie sekarang ni? sebab? meowww~

    terima kasih ;)

    ReplyDelete
  6. cantik dan i can see ur excited face :)

    ReplyDelete
  7. Bestnye! nak keluar ngan sophie jugaaa :D

    ReplyDelete
  8. wow...cantek header.
    blog pown lawak jugak!

    Entri Terbaru:ke tempat ketenanga

    ReplyDelete
  9. hehe..ompuan mmg camtu.suke menjerit tak bertempat. tapi besttt ^___^.

    ReplyDelete
  10. jelesnya,,rindu nk hang dgn kwn jugak

    ReplyDelete
  11. seronoknya jenjalan ngan kawan...saya dah lama plan nak hangout ngan kawan lama...tapi tak jugak jadinya...sibuk kat hostel...cuti pun terperuk kat rumah je...

    ReplyDelete
  12. bestnya dpt kuar ngan kawan-kawan.. huhu.. jelesnya.. hehe.. =,=

    ReplyDelete
  13. mase anis LI kt kota damansara mmg slalu r pg kt the curve,e-curve,ikea smentra tggu spupu dtg ambk..huhuhu..stiap ceruk dh jlajah dh..tp mmg,the curve mmg cntik..n bsar smpai anis bley sesat t dlm tu..!huhuhuhu..

    ReplyDelete
  14. akak tahu, yana baru balik dari jejalan after a few weeks cuti... grrrrrrrrrrr... esok nak balik kolej dah..

    akak, comel.. =p

    ReplyDelete
  15. ..: saya rasa happy jek. cuma banyak kerja di opis la.

    mardhiah ismail: tehehee..thanks. =)

    azie azra: eh eh.. jom.. ;D

    by Zent: oh. tengkiuu.

    ML: kan.. jadi perempuan part yang bestnya boleh over reacted. kahkah..

    ReplyDelete
  16. farasakura:walaupun tak sure apa dan siapa yang comel tapi terima kasih yaaaa =)

    cik heroin: teheheeee...makasehh..uhuks..

    twinkle twinkle: ehh roger2 jelah kawan2..hehehe.

    phoenix: hurmmm..kalau nak, kenalah cari masa. sebab masa takkan datang mencari kita.

    ReplyDelete
  17. eclipsesweet: jangan jeles..silakan keluar dgn kawan anda..hehe..

    hanisah: best gila selalu lepak kat sana. hurm..x suka gi sana sebab jalan selalu jem.

    liyana aziz: lorrrr..habis tu selama ni apa yang yana buat? huhu.. erk. tengkiu. =)

    ReplyDelete
  18. teater best. dreamgirls movie best. harap muzikal dreamgirls di ib tu pun best. ekspektasi tinggi. lagu-lagu best.
    one night only, one night only there's nothing more to say..

    ReplyDelete
  19. kak ryann: tulaaaa...heeee.nak sangat gi tengok!! kena cek hari apa yg sy free sikit.huhu.

    ReplyDelete
  20. alahai sweetnyer akak sophie..
    awek jack??langkah mayat ku dulu..hahaha

    ReplyDelete
  21. comelny gmbr kena tmbak ngn kapten jack..rs nk copy je gmbr tu..

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...