Tuesday, May 10, 2011

Saya okey!

Assalamualaikum.

Wahhh. Akhirnya aku sempat update walaupun sekejap aje. Again, tak sempat letak gambar, tak bawak cable segala. Hurmm.. mungkinkah kena pakai smart phone sekarang? huhu.

Dah seminggu dah aku kerja. Ni minggu kedua. Ramai pekerja kat firm ni. Aku kena belajar software baru iaitu Vectorworks sebagai menggantikan Autocad. Sini senyap aje takde bunyi ketak-ketak kalau pakai autocad sebab asyik kena tekan tab aje. haha. Dan aku kena biasakan memakai computer Apple sebab semua computer kat sini pakai iMac. Serius tak biasa. Tapi kena biasakan lah.

So far, environment okey aje. Work load tak banyak lagi memandangkan aku masih baru. So far aku happy aje =) =) =)

Tapi risau juga kalau lepas ni jadi =( =( =(  hehe.. tapi takpe, aku mesti boleh go through semua nih!

Yang kelakarnya..

Hari pertama nak isi minyak di Caltex dekat dengan rumah tempat aku selalu pergi:


Mat Bangladesh di kaunter: Kak, boleh mintak number hp? (dalam loghat dia)
Aku: Ehhh..mana bolehh.Nak buat apa?
Mat Bangladesh di kaunter: Mau beritahu sesuatu.
Aku: (Erkk) Takpeeelah---> cepat-cepat blah dari situ.


Kejadian kedua: 


Nak bayar makanan kat Restoran mamak sebab breakfast kat situ:


Ane kat kaunter bagi aku harga murah daripada yang sepatutnya.
Ane: Ini harga darling, untuk adik manis.
Aku: (senyum je) <--harga darling????? pun boleyhhh..



Kejadian ketiga:
Aku nak slot in coins kat mesin tiket tempat parking tu lepas lunch. Alahai, ada orang selit notes pula kat handle buka pintu. Notes berbunyi:


Hai, boleh berkenalan? kalau sudila. Kebetulan ternampak awak tadi. Num 012-*******

Weyyhhh..weyyyy. Apa scary sangat nih minggu first nih? Dahla baru lepas terkena dengan mamat mental. Memang lepas ni aku akan lebih berhati-hati lah. Nanti aku dapat online betul-betul aku masukkan gambar eh. Ni macam curi-curi online kat ofis.huhu.

24 comments:

  1. i-mac?hmm payah tak guna?

    hehehe sophie cantek sgt.tu ramai mintak phone num =)

    ReplyDelete
  2. Comel sangat sophie ni sampai semua nak ngorat.. yg mamat bangla tu paling tak boleh blah. nak bagitahu sesuatu. what a lame excuse. comel gila!!hahaha..

    take care dear.. mcm2 org kat dunia ni yang kita tak sangka perangainya..=))

    ReplyDelete
  3. working now? great! congrates sophie :)

    ReplyDelete
  4. wuh.....hot gila la sophie!!
    thats y ramai je yang nak approach.haha

    bestnyer dapat kerja yang kita minat kan....dani masih cuba untuk dapatkan kerja macam ni

    wish me luck :)

    ReplyDelete
  5. Waalaikumusalam...
    Hehehe waaa pki iMac..
    Best² eb suka teknologi apple..
    EB pn pkai MacBook skrg ni utk process editing gmbr.. Smooth n easy... So far apple dan meneraju teknologi skrg ni.. Utk rekod hari ni dan fakta drpd newspaper.. Apple kini dah meninggalkan google di tangga ke-2 untuk mendominasi syarikat terkaya di dunia.. Jg turut mengalah microsoft hehehe.

    Ok done part itu.. Waaa patutla da jarang online.. Xpa keja kn nak bt caner.. Smua semuanya dipermudahkan okay..

    Cik Sophie kan adik manis mmg semua org suka.. Tp so far semua foreigner adoi.. X blh ni.. Ni blh myebabkan marah ni.. Papa pn jaga diri bebaik tau.. Kalau bckp dengan orang jgn pandang tepat ke matanya... dan setiap kali bckp dengan orang yg tidak dikenali baca surah Ik'las.. Dan berdoala setiap hari agar mndpat perlindungan drpd Allah SWT..

    Eb jg turut mendoakan keselamatan Sophie.. Semoga semuanya baik-baik sahaja... Amin...

    ReplyDelete
  6. sis cantek sgt kott..hehe.. :)

    ReplyDelete
  7. Sophie semakin cun kot sejak2 bekerjaya ni. tehee. ;p

    ReplyDelete
  8. wah! ane dengan mat bangla, high taste ok... hehehehe... kak, take care ok.. bahaya tau kalau ada psiko people macam tu around us.. =)

    ReplyDelete
  9. org c0mel mmmg la sgt2 laku..heee...
    xblh blah mat bangla pon nak test market...haha..

    ReplyDelete
  10. org c0mel mmmg la sgt2 laku..heee...
    xblh blah mat bangla pon nak test market...haha..

    ReplyDelete
  11. perghhhh...sophie cun sgt kot, sume tgk tergoda..

    neway hope sophie enjoy kat tmpt keje tu ye..go sophie^^

    ReplyDelete
  12. err scaryy je , take care ye sis :)

    ReplyDelete
  13. agaknya memang taste orang bangla/india kot.
    wahahahahahah


    x)

    ReplyDelete
  14. dahsyat!!! banyak betul peminat. hahaha.. berkenalan je, kira boleh la tu.. :P

    ReplyDelete
  15. ALHAMDULILLAH.hope everything is ok with u with the new environment,job,etc..Pakai Imac tu bukan sng tu..truly designer mmg suka pkai apple sbb design lagi smart.Alla da best Sophie.jgn minum air sebarangan,takut kena guna2..haha

    ReplyDelete
  16. seri muke baru dapat keje la tuuuuuuuuuuu!!!!

    congrates!!! hehe

    memang tau. org hepi ni muke dia ade aura lain macam :)

    ReplyDelete
  17. hang comel sgt ni..sbb tu ramai peminat...wa.....hehe

    ReplyDelete
  18. woot woot . hai awek cun . nak ngorat boleh , sy singlE :DDD

    ReplyDelete
  19. sis cantik, sebab tu ramai yang berkenan... =)))

    ReplyDelete
  20. rara pinkmafia:
    mula2 macam kekok sikit. lama-lama best giler. rasa macam kekok pulak pakai PC biasa kat rumah.wakaka..x senonoh.

    amirah: huhu..comel ke? tengkiuu.. =B
    hurm.yeah, memang sangat kena extra hati-hati.

    ainul:
    yep ainul =) thanks!!

    nurdani:
    ish tak ahh..manade hot..cool jew.
    yeahh..agak la, kalau minat rasa teruja je. buat kerja enjoy je.hehe.

    EB:
    Thanks so much EB atas nasihat tu. Memang skrg sophie sgt hati2.huhu. anyway, Apple memang best lahh.. tetibak je rasa nak ada semua product Apple.

    Fazhana:
    Biasa jek sebenarnya. Tapi entahlah. orang kata muka sophie friendly. iskk.. lepas ni kena buat muka sombong lah.

    Pja Ismail:
    Haaaaa..itu best didengar. kuikuikui..

    Ama: betul.

    Liyana Aziz: thanks Yana. Tula, dahla banyak kes keji2 sekarang ni kan..

    Amy Syifa:
    hurmm..hihi.kelakar pulak amy cakap macam tu. Alaa..comel ke cantik ke semuanya pinjaman kan..

    dLA: tak lah dLA, biasa2 je sebenarnya.entahlaaa.. but thanks yaaa.. =)

    Amalina Jo:
    Thanks =) hati2 jugak yeee..

    Arief Arf:
    Agak arrr.. time tuition dulu pun orang India suka nak berkenalan. pelik bebonar..

    Asada:
    Tapi kalau aku tak kenal orang tu. taknak lah. takut.zaman sekarang bukan boleh percaya sgt.

    Airaniez Wirdani:
    Thanks a lot Kak Aira. Hurm, a ah kot. Bos sgt particular dengan kualiti & kelajuan cara kerja. ye kak, saya tak minum punya.hehe.

    Wath:
    hahaha..yeke? muka semangat kot. sebab masuk asa baru dalam hidup..

    Hanaahmad: mana ada comel sgt. comel tak sangat ade la.huhu.

    ReplyDelete
  21. HAHA, lawak lah sophie! tulaaa... chomey sangat! =D

    ReplyDelete
  22. Haha , seriously seram gila kalau jadi cam tu :D

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...