Sunday, May 29, 2016

Chill Out Nowadays Be Like


Lebih kurang 11,12 tahun yang lalu kita borak dalam kelas gossip siapa kahwin dulu, nak kahwin umur berapa bla bla bla.. Then lepas habis sekolah masa zaman uni tempat nak chillex mesti ada selingan tengok wayang ke shopping ke apa. Now look what happen to us now bila umur dah makin meningkat (tapi belum 30 lagi lah,isk isk isk..makin tua rasa). Close friends aku zaman sekolah mostly dah kahwin. So ada yang baru dapat baby, yang tengah pregnant. So best place untuk lepak ialah rumah member. Kita macam mini potluck gituh. Senang. 

Sejak kerja rasa macam penat otak. Haha. So weekend memang look forward nak lepak & spend time  dengan orang-orang tersayang je. 

So finally this weekend dapat lepak dengan geng sekolah kejap. 




Sorry uolls I selfiaq dengan uolls yang rancak bergosip pastu post kat blog. Miahaha.

Masuk fasa baru dalam hidup aku. Aku kan dewasa sekali dengan blog ni kan. Al maklumlah dah 6 tahun berbelog. Sekali sekala tengok entri lama rasa cam haha lawak pulak zaman dulu-dulu, masih jiwa remaja. Sekarang ni, tanggungjawab makin besar, otak makin matang etc etc yang sentimental malas nak citer. Lain kali aku rajin nak tulis aku tulis lah. Aku saja nak tepek gambar harini yang bermakna so that in future aku kalau layan entri lama boleh tengok gambar lama sekali. 


p/s: tengah adapt working life as an architect, balance life (takut terlalu kejar dunia,akhirat tertinggal, sedih sebenarnya) , look forward nak join outdoor activity on weekends (siapa ada group best or any suggestion bolehlah share). It's kinda hard & tiring but sokayy. Dah biasa dah layan benda tak mudah. So, fighting!! Doakan saya. Kenang daku dalam doamu *tetiba*

Around this time dalam 5 tahun lepas, aku bersama diorang masa majlis konvokesyen kat UiTM dulu. So Facebook lah ni yang update aku baru aku perasan. 
Dan 5 tahun kemudian, aku bersama diorang jugak, cuma bezanya diorang semua dah kahwin & ada yang ada baby dah. 

And caption aku masa tu "semoga dapat jadi arkitek berjaya.Amin". Alhamdulillah memang dah jadi cuma part berjaya tu masih jauh perjalanan kot. 




4 comments:

  1. hehehe.. itu la.. makin dewasa, kdg2 ada benda yang kita nak capai.. tp semua dgn izinnya.. inshaAllah...

    ReplyDelete
  2. haii... keje kat mana sekarang ni?

    ReplyDelete
  3. Lawa baju dalam gambar konvo tu. Hehehe. *tetiba*

    ReplyDelete
  4. Good luck dalam pekerjaan, Sophie :)

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...