Friday, February 14, 2014

Random Me #5- Lawyer

Aku tak tahu lah kenapa, dari zaman aku belajar di UiTM lagi, kalau orang tanya aku study apa & aku suruh teka, takde pun yang akan cakap Architecture. Biasanya paling banyak teka aku budak law, Masscom atau sport (sebab dulu rajin lepak swimming pool kehn). Tapi law tu memang banyak la.

So satu hari ni sewaktu aku di Bristol , makan bersama 3 lagi rakan.
Kami bercakap pasal course masing-masing & aku pun menyuarakanlah kemusykilan aku,

"Tak tahulah apesal entah orang dari dulu kalau suruh teka I study apa selalu kena budak law.."

Dan mereka pun bagilah pendapat kenapa & kenapa orang ingat macam tu..

Lepas tu, ada lah seorang Malaysian student ni pun beli makanan kat restoran tu, nak tapau. So sementara dia menanti, kami pun ajaklah dia duduk semeja. Berkenal-kenalan, lepas tu dia tanya kami ni study apa.. Bila turn aku je, aku suruh teka.

Mula-mula dia teka:

Budak tu: Budak art eh? 

Me: hmmm..not bad, bolehlah ada bau-bau bacang sikit. Tapi bukan. Try harder.

Budak tu: Study law?

Dan aku dan 3 lagi rakan terus berdekah gelak..

Me: SEE!!! kan dah cakap!

Budak tu: Haaa, kenapa? mesti betul kan I teka?

Kami: HAHAHAHA..

Me: SALAH..


p/s: cakap pasal budak law, aku ada memori menyampah dengan budak law. Bukan semua macam ni, tapi ikut pengalaman aku dan orang lain yang pernah kena, mostly budak law/lawyer mesti nak menang aje & susah nak minta maaf. OOps, bukan semua..tapi ramai.. Sekali aku dapat husband lawyer abes guaa.. 

4 comments:

  1. Mungkin muka akak ada muka budak law kot. Hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm.tak pasti muka budak law tu macam mana.haha.

      Delete
  2. Mungkin sebab nampak confident, sebab budak law kan confident. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hopefully.. =) it's a good thing to look confident, at least.

      Delete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...