Saturday, March 24, 2012

Anda Ada Soalan Tentang Senibina a.k.a Architecture?

Assalamualaikum..

Sesungguhnya saya rasa sangatlah bersalah sebab banyak juga soalan diterima di email, formspring, mahupun di blog tentang kelas renang dan architecture. Tapi kali ni lebih banyak soalan tentang architecture. Rasanya sebab baru lepas dapat result SPM eh?

So sekarang ni memandangkan hidup saya agak busy. *ceh padahal harini pergi window shopping pun sempat*,
jadi saya..

Senang cerita macam ni. Kalau korang especially adik-adik atau sesiapa sahaja nak tahu tentang senibina so that boleh advice sedara mara korang atau kawan-kawan baik korang.. Bolehlah tanya di comment ini (itupun kalau korang berjaya lah jumpa butang komen.Hukshuks..sadis layout ini). Kalau tak, malu ke segan ke..tanya di email akak Sophie yg baik hatis lagi ciomells *haih sempat up diri sendiri tak tahan ni!!*

EMAIL SAYA: sophiealyahya@gmail.com

saya akan cuba kumpulkan soalan tentang architecture dan cuba muatkan jawapan dalam entri  dengan harapan dapat membantu orang lain juga. Peace!!! Majulah architecture demi Malaysia!!! *korang tak payahlah ingat jadi arkitek ni kaya ok.*

p/s: soalan bodoh pun takpelah kalau awak memang tak tahu langsung pasal architecture. Saya terima dengan mata yang terbuka. Sekian terima kasih. Dah bagi peluang nak tanya ni tanyalah puas-puas ok.

Harini jogging+window shopping kat Jalan TAR dgn The Curve *sebab gaji tak masuk lagi* + Swimming + skype dengan bestriends + praktis piano. Apakah hectic sangat harini? Ok bye, esok kelas piano. so malam ni kena praktis. inilah namanyaa..last minute study. T_T

17 comments:

  1. itu adik-adik.. ni abg-abg nak antar email pun bole jugak ke? :P

    ReplyDelete
  2. hahahahaha...boleh..boleh... (-_-')

    ReplyDelete
  3. kak sophie , buat lah entry serba sket psl interview course nih ? ape yg slalu ditanye n ape yg perlu ade?

    ReplyDelete
  4. apa beza E2300 n AP213 ?

    ReplyDelete
  5. Anonymous:
    Tak pasti. Kalau dua2 kursus ni sama, kemungkinan besar dia berbeza dr segi silibus pelajaran.

    ReplyDelete
  6. Subjek apa yang Akan kita belajar for part 1?

    ReplyDelete
  7. kalau politeknik takda part1 , habes mcm lepas habes poli mcm mana pula dgn budak2 archi ? adakah mereka akn menganggur /??

    ReplyDelete
  8. kak, saya ada hantar email dekat akak nak tanya fasal kos seni bina. harap akak dapat balas. terima kasih.

    ReplyDelete
  9. kak, saya ada hantar email dekat akak nak tanya fasal kos seni bina. harap akak dapat reply. terima kasih

    ReplyDelete
  10. Saya x faham la akak pasal part1,part2 Dan mcm mana saya nk sambung master?,boleh x saya sambung master bidang lain?

    ReplyDelete
  11. Saya x faham la akak pasal part1,part2 Dan mcm mana saya nk sambung master?,boleh x saya sambung master bidang lain?

    ReplyDelete
  12. Saya x faham la akak part1,part2?,mcm mana nk sambung master?

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum. Walaupun entry ni dah lama tp thank u for the infos. Saya ada soalan, kalau time asasi ambil asasi sc dan dpt offer interview ni utk portfolio kita kena buat apa? Dan tiada asas senibina?

    ReplyDelete
  14. Salam kak. Saya nak tanya. Saya skrg f4, dulu mmg minat sangat nak jadi doktor. Tapi tulah takde rezeki, disebabkan itu, I'd to changed my mind. Cg letakkan saya di kelas akaun & ekonomi asas. Is it possible for me to apply architecture bila masuk u nanti? 😅

    ReplyDelete
  15. Andd, saya tak ambik addmath, fizik, kimia. Kalau lk saya dah tahu, akak kata boleh apply😄

    ReplyDelete
  16. yo akk.. sye bru check upu tdi.. dpt kos yg sye tak nak.. sye idamkn kos archi gak.. so sye tolak tawaran tu(btul ke tindakan ni?) pastu cmner nk mohon ek.. step by step i want.. time bulan bape? and other else..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yo syahmiz. So you want step by step and you think I can give you step by step answers? First thing you ought to do, contact faculty. Or check the IPTA/IPTS website.

      Delete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...