Tuesday, January 3, 2012

Entri Dari Hati Untuk Tahun Baru, 2012

Assalamualaikum para pembaca.
Disini penaku menari. Eceh..

Ok,straight to the point!
Entri lepas, aku telah mengepost satu entri ringkas tetapi padat dengan picture video aku sepanjang tahun 2011. Itupun tak masuk lagi gambar-gambar raya bagai.Pengsan nak tengok lama-lama, I know!!!

Dalam banyak-banyak tahun aku hidup di muka bumi ini, aku rasa, tahun 2011 adalah tahun yang paling sukar untuk aku sebenarnya despite of all the happy faces i've shown in the picture video. Eh tapi tak bermaksud masa aku senyum gelak-gelak tu aku pura-pura happy. Time aku happy & enjoy, memang aku happy la. Cuma banyak betul lah dugaan sepanjang 2011 di sebalik kegembiraan yang aku kecapi sepanjang 2011 tu.

Waktu peralihan itu sangat mengambil masa untuk aku cuba blend dengan keadaan. Faham ke peralihan yang macam mana? Aku tak tahu orang dewasa daripada aku pernah lalui ke tak fasa ini. Tapi, masa aku belajar, aku memang dengan geng aku agak clingy la.Ada sisterhood gituh. Kitorang macam ada telepati kalau salah sorang sedih ke apa, mesti yang lain boleh rasa. Tapi bila semua dah mula bekerja, ada yang duduk jauh nun di Johor. *sobs* ada yang dah sambung study di UK.lagilah *sobs* aku rasa agak alone dalam dunia yang fana ini. Ceh drama betol!!

Kami sama-sama belajar,kalau dah kaki studio tu mesti rapat giler ah sampai tidur satu bantal, makan sharing-sharing, bila demam ada tolong jaga. Bila aku tidur ada Teha kesayangan selimutkan Aww~ rasa macam baby gedabak besar yang tak sedor diri! keh keh! Tapi Alhamdulillah walaupun dah habis belajar kitorang masih selalu contact. Kadang-kadang macam bila aku down gila dengan kuasa telepati yang ada pada kitorang tetiba je tiga-tiga bestfriend aku tu serentak SMS lah, call la, siap call dari UK lagi.Soo suweet~ T__T

Tahun 2011 juga agak sukar bagi aku sebab baru mula bekerja. Proses nak biasakan diri dengan bebanan kerja tu memang ambil masa. Plus, proses nak biasakan diri dengan environment lagi. Aku tak biasa wehhh! tak biasaaa! Aku tengok realiti architecture. Serious business. Hurm, menakutkan tapi taknak give up dengan mudah. Nak biasakan diri dengan rakan sekerja yang jauh lebih tua lagi. Nak biasakan diri dengan mulut orang dan pemikiran orang yang berbeda dengan kau lagi. Semua itu..memang..memang.. Hurmm.. *speechless*

Banyak sangat konflik dalam diri aku yang masih muda remaja gituw. Haha remaja lah sangat. Tahun 2011 juga, aku keputusan percintaan. *sigh* memang agak personal untuk diceritakan. So tak nak cerita banyak lah pasal hal ni. Cuma impaknya boleh tahan mengancam sanubari gak lah. Haha. Somehow aku sangat bersyukur. Aku memang jaga hubungan aku dengan orang. Oleh itu, aku memang ramai kawan. Aku pilih kawan. I choose friends regardless of how they look. Some people love to be seen among hot chicks, dudes whatsoever fashionistas, but honestly I don't. To me I wan't and really appreciate real friendship, ukhwah to be exact. Eh, kenapa aku terspeaking nih? Sebenarnya aku cuma nak kata walaupun dah susah nak jumpa kawan masa belajar tetapi masih selalu berjumpa kawan masa sekolah sebab rumah dekat-dekat. Haaaa.. ;D best kan?Kawan kat pool pun best-best. Suka lepak dengan diorang. Heeeee.. =B

Tahun baru ni, ada satu macam gelombang baru yang aku pun tak pastilah gelombang Super Saiya ke apa ni tapi  rasa macam aku ada semangat baru untuk tahun ni. Satu feeling yang aku tak pernah rasa sebelum ni. Feeling ni juga buatkan aku rasa macam aku wajib tengok fireworks tahun baru ni. Walaupun masa nak pergi tengok kat KLCC dah terperangkap dalam tunnel sebab ada kereta rosak iskk! lagi 5 minit tau fireworks nak start tapi akhirnya impian aku betul-betul tercapai. Aku tutup tahun 2011 dengan beberapa perkara yang baik dan melegakan yang buatkan aku rasa lebih bersedia untuk mulakan tahun 2012.

Tahun 2012, aku harap dapat letakkan hati pada setiap perkara yang aku lakukan. Aku nak kerja dan buat part time supaya aku dapat earn extra sementara aku masih muda. Supaya aku dapat bercuti lebih banyak.Huahua. Supaya aku dapat beli Iphone. Huahua.Supaya aku dapat..huahuaaa..tak payah nak bagitahu semua yang kau  nak lah Sophie. Heeee..

Oleh itu, aku yang dah memang busy ini meminta maaf kepada mereka yang rajin comment entri aku, aku selalu tersenyum membaca comment kalian. terima kasih banyak. ada yang buatkan aku tersengih pun ada. Cuma masa tak mengizinkan aku untuk reply & terjah balik setiap mereka yang datang meninggalkan jejak pada blog aku. Dah tak macam dulu-dulu sebelum kerja dah. Sekali-sekala je dapat aku terjah balik. T_T Sorry.. takde niat kalau ada orang ingat I sombong. Uhuks~

Manalah nak sangka aku dah 24 tahun sekarang. Terasa macam masih 21 tahun. Takpelah, janji awet mude. *muntah cepat sekarang juge kawan-kawan!*

p/s: sekurang-kurangnya tahun 2011 aku duduk rumah family dah. Jadi, katil sangat selesa dah tak tidur bawah meja studio *harharhar* dan bila balik kerja rasa sangat gembira boleh jumpa family. 
(^_^)

14 comments:

  1. happy new year kak sophie.
    semoga mendapat jodoh yg baik2:D hehehe^^

    ReplyDelete
  2. semoga sukses dalam apa jua bidang yang diceburi.. dan yang paling penting selalu jaga diri...

    -abg-

    ReplyDelete
  3. tahniah kerana berjaya melalui fasa itu. :)org kata, kalau besar dugaan, besarlah ganjaran . insyaallah

    ReplyDelete
  4. aku doakan kau terus sukses ya sophie. 24 tu muda lagi. ;)

    ReplyDelete
  5. kak sophie!sy mmrlukan pndpt ni....tlg ye...

    ReplyDelete
  6. aku pon rase thun 2011tuh tahun yg sukar utk aku. tapi alhamdulillah dapat lalui smuanye. hrmmm. 2012.. sape yg tahu kan. hari nie baru page 12 of 366.hrmmmm

    ReplyDelete
  7. Hepi new year! sori lambat bagi ucapan hehe.. and semoga success in everything u do XD

    ReplyDelete
  8. Puteri Nur Aqiliah:
    Happy New Year too dik. Amin~ haha.. ;D

    Pondok Usang:
    Terima kasih abang pondok usang. Baiklah, saya akan jaga diri. =)

    twinkle twinkle:
    selamat tahun baru juga dik.. =)

    cik bunga:
    heee.. terima kasih cik bunga. harap-harap betullah..

    cik aida:
    terima kasih =)

    ReplyDelete
  9. spermatids:
    errr..tq..

    hanaahmad:
    terima kasih. Yer, memang masih muda. =B

    capt.keon alhan:
    =) no problem

    aziem: boleh.

    ReplyDelete
  10. kak kne lukis pe time interview ntok msok u?

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...