Monday, November 7, 2011

My [Random] Honest Thoughts #4

1) Harini hari Isnin. Cuti raya Aidiladha lagi. Tapi aku dengan semangatnya nak masuk kerja. Sebab rasa macam ada kerja nak buat. Aku dah nekad, kalau ada orang kat ofis aku stay, kalau takde orang aku caboottt. Heh sekali memang takde orang. Ofis aku besar, bila takde orang memang sunyi gila. Plus, banyak dah dengar orang kena kacau bila buat kerja sorang-sorang. Macam, dengar orang bancuh air di pantri lah, nampak kelibat lalu lah,etc. So memandangkan takde orang, aku pun Cha Alif Ba Wau Ta laaaa.. Nasib baik bawak baju swim. Aku terus cari swimming pool untuk swim.

2) Hari tu aku eksaited sangat nak buat Cheezy Pasta express. Beli yang dalam packet tu. Bila dah siap aku makan la. Aku rasa macam rasa cheese dia lain macam. Tapi aku layan je. Aku fikir " ah mungkin rasa dia memang macam ni kot." *punyalah berfikiran positif kononnya* tapi adik aku kata "kak, bau dia pun lain macam doh.." Tapi aku still layan sampai dah nak separuh agaknya barulah aku rasa macam Pergh!fed up aku dengan rasa dia. Aku check packaging dia. Damn ah. Expiry date: June 2011. Time tu Oktober 2011 kot. Huwaaaa T__T asbestos niii!!

3) Korang yang perempuan suka pakai losyen tak? Lately aku ada dua losyen kesayangan. Gedik jek siang pakai losyen lain.Malam losyen lain. Siang aku suka pakai losyen yang Siti Saleha jadi duta tu. Aww~ Enchanteur Paris. Siang kena lah pakai yang ada UV protection kan. Malam pulak nak tidur dengan lena dan wangi seperti bayi ayuhlah pakai  baby Johnson & Johnson Bedtime (melt away stress daily calming lotion) serius lena weh tidur. Memang melt away stress pun. Serius dah jadi kesayangan dah. (^__^)
Ini losyen siang. Best!

Ini losyen malam. BEST!!! (^_^)V
boleh bajet tidur seperti bayi. hiuhiu..
Dua-dua pun wangi sebab tu suka.


4) Aku masih confuse dengan hidup aku. T_T Ini sangat menyedihkan.. Kenapa? Kenapa? kenapa aku confuse ni? ok kejap lagi aku memang akan find out kenapa aku confuse. Just wait and see. Eh you cannot see lah. Me only can see lah. WTH aku ni?? (-_-')

5) Oh aku nak bagitahu korang satu makanan yang sedap.Kalau korang nampak stall kecik bernama Shihlin Taiwan Street Snacks yang ada di kebanyakan shopping complex ni, try lah Crispy Chicken XXL ni. Sedap wehh. Rangup! Tak boleh cerita banyak, korang sendiri kena try. Bak kata kawan aku masa aku promote kat dia suruh try. Dia kata "Layan doh~" Oh walaupun kedai ni macam makanan Cina tapi aku ada nampak sijil halal. ok.

6) Sebenarnya, aku pun suka tengok perempuan cantik. Tapi, aku tak berapa gemar kalau perempuan tu bermekap tebal giler bercontact lens mata besar dan berbulu mata palsu. Entah kenapa aku rasa macam wah, nampak sangat pelastik ni. Tambahan pula kalau orang macam ni suka bergambar dan diletakkan di Facebook lepas tu minta orang LIKE gambar untuk vote entah contest apa yang dia join. Kadang-kadang tak kenal pun. Dalam friend list pun takde. Ape ke peliknya dunia sekarang? Tak faham aku. Korang faham tak?

7)Antara rupa vs personality, aku lebih pentingkan personality seseorang. Sebab aku tahu kebanyakan orang akan tertarik pada perempuan cantik @ lelaki kacak pada pandangan pertama korang. Tapi entah kenapa aku tak rasa macam tu. Aku lebih sukakan personality dan character seseorang lepas tu baru aku boleh rasa orang tu cantik & hensem ke tak. Contoh: Si A jauh lebih kacak dari si B, tapi personality si B jauh lebih best dari si A, maka aku akan rasa si B lah yang lebih kacak berbanding A. Sebab tu aku jarang pandang orang dua kali kalau dia cantik atau kacak. Sebab tak kenal. hehe. Tapi kalau Arjun Rampal lalu memang aku pandang sampai meleleh air liur.boleh? wahaha..

Siapa tahu mungkin orang seperti Mr.OS lebih kacak di hati aku berbanding Arjun Rampal sebab Mr.Os kelakar dan Arjun Rampal terlebih kontrol hensem? Contoh jelaaa..Arjun Rampal tetap dalam hati aku maah..

8) Aku ada pesanan untuk semua. Best punya! Nah! 
Tapi kawan baik aku tambah: Let's ruin the idiot's day instead! Haha. Terbaik!!

13 comments:

  1. ee sokong no 6. Perempuan ni dah natural cantik tapi suka bermekap tebal. Tapi siapa kita nak judge orang. Hehehehehe

    ReplyDelete
  2. 1. best gila pandai swimming. ade sorang member nak ajar swim tapi first sekali kene terjun tempat dalam. terus tak jadi. takot. haha

    2. hampeh betul lain kali sila check tarikh luput ye =___=

    3. of cos pakai. emmm pakai vaseline gittew. hahaha

    4. kadang2 pon rase konpius jugak dengan idup tapi nak buek camno. teruskan je lah hidup ni :)

    5. seyes sedap gila kan ayam tuh ! selalu beli dekat the garden. terbaik !!

    6. seyes tak suka jugak perempuan mekap nambelas inci =___=

    7. personality ! tapi kalau hensem kire pakej lah kan. weeee

    8. hoyeah !!!

    ^^

    ReplyDelete
  3. sedih bce cerita no 2.
    pengajaran utk kita jugak. tgk expired date dulu before beli.

    penah rasa Crispy Chicken XXL
    mmg sodapppppp.
    dulu mkn sekali set dgn nasi. layannn

    ReplyDelete
  4. Jom.. Lets ruin those idiots.. haha..

    ReplyDelete
  5. setuju dengan no 6. hihi, suka tengok perempuan yang natural beauty, tak mekap pon cantik. baru sejuk mata memandang :)

    ReplyDelete
  6. 1. Abg rase opis kamu keje tu mmg keras laa... cube kamu ketuk2 dinding kat opis tu... keras tak?

    2. Perutmu memang kebal.

    3. Pakai Johnson Baby oil je. buat minyak rambut.. =)

    4. Dari tempoh hari asyik sedey je.. abg ade cadangan.. cube banje abg Shihlin Taiwan Street Snacks tuu.. mane tau keberkatan pembelanjaan itu boleh buat kamu gumbira.. hehe..

    5. Di sekalikan di No.4

    6. kita punyai minat yg sama! suke tengok perempuan cantek.. hihi..

    7. yang kelakar itulah menawan dan dikau tertawan...

    8. bile kite rosakkan hari mereka yg vodo itu.. jgn kite pun jadi org yg bodo dah ler.. hehe..

    ReplyDelete
  7. rajin betul pergi ofis time tgh cuti -.- like lah let's ruin the idiot's day instead!

    ReplyDelete
  8. Random thoughts yang pelbagai betul!jangan banyak pk sgt Sophie oi..Nanti serabut..Sometimes life is all abou *go with the flow*...kalau nak positifkan diri,selalulah ingat,"semua ni dunia je"..haha..pandai2la jaga diri k... (if you feel your work is stressful, better cari company kecik2 je..lagi byk belajar & kerja relax..kot)

    ReplyDelete
  9. Hihi...ayat last tu yang terbaik tuh...

    ReplyDelete
  10. hehe....trus g swimming ye?

    wahhh...da makan baru tgok expired date e..hihi

    yath sangat jarang pakai losyen...pakai???hehe...guna losyen.

    Mr.OS????hahaha

    ReplyDelete
  11. eesyaheera: kita tak judge pun sebenarnya. kita cuma tak suka aje.hihi..

    J.syazwana: rajinnya komen siap ikut turutan. hehe.

    azalia:hurm.tahu takpe. mcm mana entah confident aje makan.

    amirFX: =) *like*

    Nia Ridzwan: kan..

    ReplyDelete
  12. Pondok usang: haih, kalau mcm tu memang kerasla.haha.

    puteri nur aqiliah: terpaksa merajinkan diri sebenarnya.. huhu.

    airaniez wirdani: tulah, otak sy ni memang tak boleh kalau tak pikir banyak.. hehe..

    kizz: yeahhh!!!

    yayath: =)

    ReplyDelete
  13. losyen tu peberet I jugak >,< tapi i siang malam sama je pakai yang tu hehehe. pastu skrg ada packaging baru kan ? and tak sewangi yang tu rasanya . sobs. and yeah. ayam crispy tu memang peberet. Uncle Bob takleh lawan . yang tu tetap di hati

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Jangan malu-malu nak baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...